Kako na fotografijah izgledati bolj fotogenično?

Klavdija Rupar 14.12.2018
Foto: Unsplash

Vsi imamo tistega fotogeničnega prijatelja, ki je na vseh fotografijah videti odlično. Prihaja čas, ko bomo imeli več zabav in družinskih srečanj, kjer se bodo zagotovo delale fotografije. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi bomo tudi mi končno zasijali na fotografijah in bili videti kar se da najbolje.

1. Pokažimo levo stran obraza

Vsak približno ve, katera je njegova dobra stran, a po navodilih modnih fotografov in celo znanstvenih študij, je ponavadi leva stran tista, ki je bolj fotogenična.

2. Naj nam bo udobno

Oblecimo najljubša oblačila in bodimo samozavestni. Pred fotografiranjem se moramo sprostiti in dobro počutiti v svoji koži, kar se bo videlo tudi na fotografiji.

Foto: Unsplash

3. Na skupinskih fotografijah ne stojimo najbližje kameri

Bližje kot bomo stali kameri, večji bomo videti. Najbolje je, da smo vsi v približno isti višini in razdalji, tako bo fotografija najboljša.

4. Poiščimo primerno ozadje

Najbolj pomembno je, da najdemo ozadje, ki je zanimivo in primerno, a ne sme zmotiti celotne slike. Najbolje je, da najdemo nekaj osebnega in zabavnega, vendar vse v mejah normale.

Foto: Unsplash

5. Glava naj bo malo postrani

Glavo moramo malo nagniti, saj bomo videti bolje, kot če direktno gledamo v kamero. S tem bomo tudi dobili globino, do izraza pa bodo prišle tudi naše ličnice.

6. Sonce je naš prijatelj, a ne najboljši prijatelj

Najbolj primerna so fotografiranja zjutraj in zvečer, ko je sonce najvišje na nebu, pa fotografije ne bodo izpadle najbolje.

Foto: Unsplash

7. 4 nasveti za sproščen nasmeh

1) Zaprimo oči.
2) Globko vzdihnimo.
3) Preden nas fotografirajo odpremo oči.
4) Nasmehnimo se.

8. Naredimo več fotografij.

Nismo več leta 1904, kar pomeni, da lahko naredimo ogromno različnih fotografij, da dobimo perfektno fotografijo.

9. Glejmo proti svetlobi

Seveda ne, ko nas fotografirajo, a preden nas, je pametno, da pogledamo proti svetlobi, saj bo to zmanjšalo naše zenice in rdeče oči.

10. Zabavajmo se

Realen nasmeh je videti precej bolje, kot prisiljen.

Foto: Unsplash


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča