KAKO NA POČITNICAH SPREMENITI SVOJE ŽIVLJENJE NA BOLJE?

Klavdija Rupar 14.07.2018
Foto: Unsplash

Dejstvo je, da so bile vaše počitnice koristne, a blagodejni učinki se po vrnitvi kar hitro razblinijo in preden se zaveste, že iščete nove letalske karte in nastanitve, kjer se boste lahko še malo predajali sončnim žarkom. 

A za vas imamo nasvet, kako svoje življenje spremeniti na takšen način, da bodo vaši dnevi tudi po koncu dopusta še vedno zabavni in polni navdušenja. Zato na naslednjih počitnicah upoštevajte, katerega izmed spodnjih nasvetov in vaše življenje se bo dolgoročno spremenilo.

ZAČNITE MEDITIRATI
Večkrat ste že slišali, da je meditacija odličen način, da prevetrite misli, a je nikoli niste poskusili, saj preprosto nimate časa.  A hvaležni boste, ko boste ugotovili, da je plaža, bazen ali celo vaša hotelska soba, odlična lokacija za vašo prvo medtiacijo. Prenesite si katero izmed aplikacij in se samo prepustite navodilom. Potem to ponavljajte vsak dan in po koncu počitnic se boste zagotovo počutili bolje. Meditirajte tudi po vrnitvi domov in vaši dnevi bodo bolj spokojni in manj stresni.

 

NAJ VAŠA KOŽA ZASIJE
Počitnice so odličen čas, da poskrbite za svoje lase in kožo ter si vzamete čas za ostale lepotne rituale, ki bodo na vašem videzu pustili dolgoročne učinke. Iz domačih sestavin si naredite masko za lase, na obraz si nanesite hranilno in vlažilno masko, naredite si manikuro in pedikuro, skratka dobro poskrbite za svojo kožo, ki bo sijala tudi po vašem prihodu domov. Seveda pa ne pozabite na kremo za sončenje, ki vas bo ščitila pred nadležnimi sončnimi žarki.  

USTVARJAJTE SPOMINE NE VSEBINE
Slika, čez filter, objava na Facebooku ali Instagramu. Današanje dni fotografija ni vredna nič, če nima poleg napisanega globokega citata in približno stotih všečkov. Naj se vaše letošnje počitnice ne spremenijo v objave za družbena omrežja. Telefon raje pustite v hotelu in forografirajte s starim digitalnim fotoaparatom ali celo tistim na film. Ne le, da boste lahko naredili še več fotografij, obenem časa ne boste zapravljali za fotografiranje, ampak ustvarjanje nepozabnih spominov.

OGLEJTE SI ZANIMIVE TED GOVORE
Medtem, ko si pripravljate počitniški seznam pesmi, si naložite še nekaj inspiracijskih TED govorov. Obstaja jih na stotine, izberite pa tiste, ki govorijo o življenjskem ravnotežju. Na plaži ali bazenu se uležite na ležalnik, natočite si kozarec belega vina in se prepustite svetu TED govornikov. 

PIŠITE DNEVNIK
Pisanje dnevnika je nekaj, kar vam lahko prinese ogromno koristi. Če boste vsak dan zapisali vse dobre stvari in vse skrbi, ki jih imate, boste ponoči bolje spali, počutili se boste bolj sproščeno, vaše misli pa bodo urejene. Pisanje zna biti precej zapleteno, če imate vsak dan že neko določeno rutino, zato začnite s pisanjem dnevnika na počitnicah, saj bodo tako prve strani popisane z vašimi dogodivščinami. Če boste z novim hobijem nadaljevali tudi doma, to lahko postane eden izmed najbolj učinkovitih orodij premagovanja stresa.

NAČRTUJTE VNAPREJ
To sicer ni toliko namenjeno vašemu življenju na počitnicah, ampak času pred počitnicami. V zapisu nekaterih študij so ugotovili, da so ljudje bolj srečni, če zapravljajo denar za izkušnje kot za materialne stvari, počitnce pa bodo uživali bolj, če jih bodo načrtovali že precej vnaprej. Nekatere raziskave celo ugotavljajo, da so ljudje bolj srečni, ko načrtujejo in pričakujejo potovanje, kot ko so dejansko na potovanju. 


 

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča