Kako naj dom zadiši po božiču?

Klavdija Rupar 13.12.2022
Foto: Unsplash

Zvok zvončkov, sveže zapadel sneg, omamne vonjave – čas božiča je zagotovo poslastica za naše čute. Še posebej čudovit je vonj božiča, ki ga je sicer izredno težko opisati, a ko ga zavohamo, točno vemo, kateri čas v letu je. Najlepši čas. In v duhu hitro bližajočih se praznikov, imamo nekaj načinov, kako doma pričarati pravi vonj po praznikih.

Zakurimo ogenj

Zakurimo v peči, saj imajo prava drva in ogenj dejanski vonj, za razliko od vseh digitalnih naprav, ki skrbijo za ogrevanje našega doma. Če nimamo kamina, lahko uporabimo svečo, ki ima vonj po gozdu.

Foto: Unsplash

Skuhajmo kuhano vino

Kuhano vino je zagotovo ena najbolj pomembnih stvari božiča, s svojim vonjem, pa bo naše domovanje spremenil v topel in božični duh.

Uporabimo dišeče milo

Nekatere različice dišečih mil, ki imajo vonj po božiču, bodo še našo kopalnico spremenile v čudovite vonjave. Primerni vonji so bor, cimet in vse kar nas spominja na božič.

Foto: Unsplash

Specimo piškote

Obstaja razlog zakaj nepremičninarji razstavijo piškote, ko ljudem razkazujejo hišo. Vonj masla, sladkorja in moke je omamen, rezultate pa lahko na koncu tudi pojemo! Specimo naše najljubše božične piškote in naš dom bo v trenutku dobil omamen vonj po sladicah.

Foto: Unsplash

Prinesimo zelenje

Sveže odrezana borova vejica? Četudi se odločimo za umetno božično drevo, to še ne pomeni, da ne moremo imeti v hiši nekaj pravega zelenja. Nekaj vejic lahko dodamo k našemu dreveščku ali naredimo namizni aranžma.

Foto: Unsplash

Ustvarimo namizno okrasje

Vzemimo si kakšno uro ali le nekaj minut in ustvarimo namizno okrasje, za katerega potrebujemo le nekaj pomaranč in klinčkov. Igrajmo se z vzorci ali uporabimo različne vrste sadja.

Foto: Unsplash

Sešijmo vrečico z vonjavami

V trgovini kupimo nekaj blaga in sešijmo vrečice, v katere zapakiramo cimetove palčke, rožmarin, žajbelj in druga zelišča ter ustvarimo unikaten praznični vonj. Vrečke spravimo v predal in vsakič, ko ga bomo odprli, bomo zavohali bližajoče praznike.

Venčki niso samo za na vrata

Kupimo svež venec in namesto na zunanja vrata, ga obesimo na notranja. Tako ga bomo lahko vohali ves čas. Seveda pa ne pozabimo na naravne adventne venčke, na katerih vsako nedeljo prižgemo eno svečko več.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča