Kako poiskati najcenješe letalske karte?

Klavdija Rupar 27.10.2020
pexels-photo-731217

Res se opravičujem, da bom s tem člankom ponovno vzbudila potrebo po potovanjih in nemoč, ker se vsi zavedamo, da še nekaj časa ne bomo mogli nikamor. A vseeno lahko sanjarimo in upamo, da bomo že naslednjo spomlad ponovno popakirali kovčke in se odpravili novim dogodivščinam naproti. 

Da pa vas že sedaj pripravimo na to možnost, smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako na spletu poiskati najcenejše letalske karte.

Sama obožujem iskanje letalskih kart, saj vem, da to pomeni, da bom kmalu obiskala nove, neznane kraje. Najbolj pogosto brskam po Skysaennerju ali pa direktno na straneh letalskih prevoznikov. Zanimivo je, da so teden dni nazaj ponujali lete na Sicilijo za dva evra! Dva evra? Noro, kajne? Seveda ne zdaj, ampak spomladi. Ko bo spet čas za to, vsekakor komaj čakam, da se lotim brskanja. In kako je to najlažje?

Karte iščite v inkognito načinu

Ste že kdaj opazili, da ko večkrat na isti strani iščete karto, se cene večajo? Pa četudi je vmes preteklo le nekaj ur? To je zato, ker imajo letalske družbe napredne algoritme, ki spremljajo, kolikokrat je določen uporabnik obiskal njihovo stran. A to preprosto rešite tako, da namesto klasičnega brskalnika uporabite inkognito način, saj z njim ne beležite zgodovine.

Poiščite karte preko strani Skyscanner ali Momondo

Skyscanner in Momondo sta uporabni strani, saj lahko direktno vpišete, kam bi želeli in kdaj bi želeli iti, obenem pa lahko izbirate med različnimi letališči. V začetni brskalnik lahko vtipkate tudi, da vam najde karte iz vseh možnih letališč. Tako dobite celoten seznam cen za določeno destinacijo in potem lahko izbirate najcenejšo. Poleg določenega datuma lahko izberete tudi celoten mesec, v katerem bi želeli potovati in tako ustvarite popolno kombinacijo in najdete najcenejše kate.

Vpišite v Google Flights

Google Flights je še ena stran za iskanje kart, ki pa nima toliko funkcij kot strani omenjeni zgoraj. Ima pa opcijo "sledenje cenam", s katero lahko sledite točno določenim letom, kar pomeni, da prejmete sporočilo, ko se cene kart spustijo.

Izogibajte se letom na petek

Petkovi leti so vedno najdražji, saj se veliko ljudi vrača domov za vikende, kar pomeni, da je veliko letov, z večjim povpraševanjem pa se večajo cene. Če si želite nekje preživeti vikend oddih, je najbolje, da si privoščite kar podaljšan vikend od četrtka do nedelje.

Karte kupite čimprej  čisto zadnjo minuto

Če veste, kdaj boste odšli v drugo državo, je pametno karte kupiti čimprej. Pol leta ali celo pred odhodom so karte lahko izredno ugodnejše, nekje do štiri do tri mesece pred odhodom se ta cena ne spreminja, potem pa ljudje začnejo bolj pogosto kupovati karte, kar pomeni, da se tudi cene višajo. Če ste bolj spontani, pa lahko čakate tudi do zadnje minute, ko ponovno lahko najdete izredno ugodno ponudbo.


Izbor urednika