Kako prenehati z brskanjem po telefonu?

Klavdija Rupar 14.04.2021
pexels-photo-5082579

Na koncu dneva pa nas skoraj kap, ko vidimo, koliko časa smo preživeli na telefonu. 

Vsekakor nam je vsem cilj, da prenehamo s tem, ali vsaj zmanjšamo uporabo telefona, a kako? Za nekaj nasvetov berite dalje.

Omejite si čas za branje novic
Novice berete zjutraj pri zajtrku, med pavzo pri delu, med kosilom, zvečer pa jih gledate še po televiziji. V trenutni situaciji se je marsikdo povsem odklopil od novic, saj je imel dovolj stalnega govora o eni in isti stvari. Na spletu najdete neskončno novic, zato je edina možnost, da si časovno omejite čas na njih. Obstaja kar nekaj načinov, s katerim si lahko omejite čas, ki ga zapravite za novice, ena izmed takšnih je BlockSite. Lahko pa si na telefonu tudi časovno nastavite od kdaj do kdaj se vam določene aplikacije zaprejo in do njih nimate dostopa.Foto: pexels

Iščite samo pozitivne novice
Poiščite spletne strani, ki vsebujejo izključno in samo pozitivne novice, zanimive ali zabavne zgodbe in simpatične videe. Tako boste čas na telefonu porabili vsaj malenkost drugače.

Pokličite prijatelja
Brskanje po telefonu večkrat pomeni, da si želimo povezanosti in da bi radi nekaj počeli. Namesto, da gledate trapaste videe ali berete že deseto slabo novico, raje pokličite prijatelja ali mu pošljite sporočilo. S tem boste dobili povezavo, obenem pa boste tej osebi še polepšali dan.

Bodite pozorni komu sledite
Na družbenih omrežjih sledite influencerjem, vsakodnevno pa berete negativne zgodbe. Če vas zgodbe in ljudje, ki jih spremljate, dnevno spravljajo v slabo voljo, je edini način, da jim enostavno nehate slediti.Foto: pexels

Prakticirajte čuječnost
Čuječnost ni le meditacija, ampak je tudi kuhanje, telovadba ali pa sprehod. S čuječnosjo lahko poskrbite za znižanje krvnega pritiska, zmanjšate stres in poskrbite, da ste bolj osredotočeni in prisotni v trenutku. Posledično pa tudi manj uporabljate telefon.

Vir: fabfitfun.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča