Kako veste, da je čas za življenjsko spremembo?

Klavdija Rupar 24.05.2021
pexels-photo-2277784

Četudi si spremembe res želimo, nas je tik pred realizacijo lahko zares strah.

A kaj, ko življenje ne gre tako, kot si želimo? Ko se vsakodnevno zbujamo slabe volje, brez volje do življenja in se zavedamo, da tako res ne gre več naprej? Takrat je edini način, da nekaj spremenimo. Kdaj je torej čas za spremembo v življenju?

Ko vas nekaj navdaja z grozo

Ste se kdaj zbudili in ugotovili, da življenje, ki ga živite ni več takšno, kot si ga želite? Vam je služba, v kateri ste še do pred kratkim uživali postala nekaj groznega in si ne predstavljate, da jo boste morali opravljati vsak dan do konca življenja? Ali pa se zbudite ob partnerju, do katerega ne čutite več popolnoma nič? Potem je čas, da začnete razmišljati o menjavi službe ali partnerja.Foto: pexels

Ko ne vidite več izziva

Življenje je tisto, ki nas vsakodnevno uči novih stvari. Ves čas bi tudi morali stremeti k novemu znanju in izzivom. Ko pridete do točke v službi ali v svojem življenju, kjer vidite, da ste dosegli zgornjo raven, da ni več možnosti napredovanja ali učenja in veste, da vam situacija ne predstavlja več izzivov, je čas, da poskusite nekaj novega.

Fizična sprememba

Ste se močno zredili ali pa močno shujšali? Se večino dni počutite slabo? Ne morete spati ponoči, ali bi se najraje prehranjevali samo z nezdravo hrano? Potem nekaj v vašem življenju ne štima. Stres namreč močno lahko vpliva na vaše počutje in tudi fizično zdravje. Najprej poiščite vzrok vaših težav, nato pa se lotite reševanja slabega počutja.

Ves čas ste živčni

Poznate tisti občutek, ko kar ne morete sedeti pri miru? Ves čas vas nekaj moti in nikakor ne najdete miru? Ljudem na čisto prijazne opazke odgovarjate zajedljivo ali celo nesramno? V večini primerov to ni povezano z njimi, ampak samo z vami. Čas je, da začnete razmišljati, zakaj se tako počutite in uporabljate te obrambne mehanizme. Najprej poiščite vzrok, nato pa se lotite še reševanja težave.

Foto: pexels

Ko začnete spraševati po mnenju druge ljudi

Ljudje smo si sicer različni; nekateri se vedno odločajo na podlagi svojih idej in predpostavk, medtem ko drugi za mnenje radi sprašujejo druge. Če ste tip človeka, ki ponavadi ne potrebuje tujega mnenja, vendar se v zadnjem času ne znate odločiti niti povsem preprostih stvari, je čas, da se nekaj spremeni. To pomeni, da si enostavno ne zaupate in potrebujete zunanjo potrditev. Ampak to hitro lahko pomeni, da ne boste več držali v rokah vajeti svojega življenja.

Čeprav je bilo leto 2020 leto sprememb in prilagajanja, to še ne pomeni, da letos ne smete spremeniti popolnoma ničesar. Ko začutite, da stvar ni več primerna za vas, ali ko vas navdaja s slabo voljo in nesrečnostjo, potem je čas, da se od nje poslovite in spremenite svoje življenje.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča