Kam na dober zajtrk ali brunch v Ljubljani?

Tina Lagler 17.03.2017
Kam na dober zajtrk ali brunch v Ljubljani?

Poglejmo kam na dober zajtrk ali brunch v Ljubljani

EK bistro

Na Petkovškovem nabrežju nam bodo v prijetnem EK bistroju za zajtrk ali brunch postregli s svežim in dišečim briošom z domačo marmelado, s šakšuko, jajčki na različne načine, za piko na i pa se posladkajmo z osvežujočo pomarančno pito.

EK bistro, foto: Mimi Antolovič / FB profil 

Bazilika bistro

Bazilika bistro svoje slastne pite, zelenjavne in take za sladkosnede, sveže sendviče in juhice ponuja v svojem bistroju. Na njihovem meniju se je zdaj znašla tudi zelenjavna bomba, Buda bowl, vsekakor pa gre spremljati njihova omrežja, kjer nas pridno obveščajo o slastni ponudbi, ki nam je na voljo tako za zajtrk kot tudi za brunch.

Bazilika bistro, foto: Facebook

fejstmeni

V fejstmeniju si bomo po zajtrku ali opoldanskem kosilu obliznili prste in se naužili vitaminov za cel dan. Na njihovem meniju, ki se dnevno spreminja, najdemo fine kremne juhice, enolončnice in vitaminske bovle, polne zelenjave, sadežev, stročnic in drugih mineralov.

Fejstmeni, foto: Facebook

Brunch

V trendovskem Brunchu v ljubljanskem BTC-ju nas čaka ultimativna izkušnja prehranjevanja in druženja ob zajtrku in brunchu. Na meniju si Ameriški, dinamični, energični zajtrk in drugi, med drugim nam bodo postregli z jajčki na oko, omleto s sirom, ameriškimi palačinkami, hrustaljo pečeno slanino in jajčno fritato s svežo mlado špinačo. Zraven pa še dišeča kava in jogurt.

Brunch, foto: Facebook

Kavarna Rog

Ob časopisu in kavi si lahko v Kavarni Rog privoščimo nadvse okusen zajtrk, ki ga sestavljajo domači muffin, kruh, maslo, sadni čati, jajce na oko s popečeno slanino, opečen kruhek, omletke, zelenjava in jogurti, za pravo osvežitev in vitaminski začetek dneva pa še sveže stisnjen pomarančni sok.

Kavarna Rog, foto: Kavarna Rog

Magda

Bar Magda, ki v toplejšem delu leta slovi po odličnih ostrigah, ponuja tudi okrepčilne zajtrke, ki jih odlikujejo rogljiček sendvič, različni siri in žlahtne mesnine, na meniju pa se znajdejo tudi račji mousse domača briška salama, pršut parma in dimljene račje prsi.

Bar Magda, foto: Facebook

Brodo

Kot pravi prijazno osebje, je Brodo namenjen popestritvi vsakdana s polnim, sočnim in sveže narejenim sendvičem. Poleg solatk ponujajo sveže sendviče, ki slišijo na preprosta imena Rdeč, Roza, Moder, Zelen in Vijola, bavijo pa se z govejimi in svinjskimi pleči, kislim zeljem, ocvrtim jajčevcem, lososem, pečenim radičem, tartufovimi aioli in drugimi sočnimi dodatki.

Brodo, foto: Brodo

The Prince Of Orange

V osrčju prestolnice nas s pristno italijansko kulinariko pričakuje The Prince Of Orange. Jutranja ponudba vsebuje pregrešno dobre toaste, rogljičke, narezano sezonsko sadje, piadine in šturčke, dodobra obložene s sirom, paradižnikom in drugo zelenjavo. Poplaknemo z dišečo kavo in osvežujočim pomarančnim sokom.

The Prince Of Orange, foto: Facebook

Organic Garden

Na pravi zelenjavni zajtrk lahko zavijemo tudi v Organic Garden, kjer za brunch nudijo odlične dnevne juhe, z zelenjavo nabite veganske burgerje in sveže solate, za posladkat pa vzemimo še kos sladke pite.

Organic Garden, foto: Facebook

Foto: Pixabay

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča