Kam na martinovanje 2018

Klavdija Rupar 07.11.2018
Foto: Unsplash

Kam martinovanje 2018

Martinovo v Šmartnem 2018

Goriška brda – Šmartno, 9.- 11. november 2018

Jeseni, ko briške griče griče prikrijejo topli odtenki čudovitih barv, je čas za martionovanje. Dogodek, ki v veselo družbo poveže ljubitelje in poznavalce jesenskih dobrot, še posebej vina, je več kot primerna priložnost za obisk Brd.

Enogastronomske dobrote in izvrstno vino bomo tudi letos lahko okušali v zavetju srednjeveške vasice Šmartno. Vse to bo na voljo v soboto in nedeljo. Obenem pa si bomo lahko sprehodili tudi skozi tržnice lokalnih izdelkov, številne glasbene skupine pa bodo popestrile celodnevno dogajanje.
brda.si

MARTINOVANJE V BRDIH. FOTO: BRDA.SI

Martinovanje na Krasu

Sežana in Štanjel, 10. november 2018

Martinovanje na Krasu predstavlja edinsteven dogodek, kjer se spojita vino in kulinarika Krasa. Na Krasu bodo tudi letos pripravili Martinovanje po Kraški vinski poti, v okviru katerega bo poskrbljeno tako za zabavo kot rekreacijo. Razvajali se bomo lahko ob kulinaričnih dobrotah in odlični vinski kapljici. Med kraškimi kletmi bo organiziran Hop on – Hop off avtobus, letos pa bo vinske kleti odprlo več kot 20 vinarjev.
visitkras.info

MARTINOVANJE NA KRASU. FOTO: VISITKRAS.INFO

Vinska pot Kranj

Rovi pod starim Kranjem, 9. In 10. november/ 16. In 17. november 2018

Že enajsto leto zapored se v labirintu kranjskih rovov vije Vinska pot. Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki nas pričakujejo v Rovih pod starim Kranjem. Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.
visitkranj.com

Martinovanje v Mariboru

Maribor, 11. November 2018

Martinovanje v Mariboru je največje javno martinovanje v Sloveniji, ko se v Štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tuijne. Poklon jeseni in veselo druženje spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.
maribor-pohorje.si

MARTINOVANJE V MARIBORU. FOTO: MARIBOR-POHORJE.SI

Ljubljanska vinska pot

Ljubljana, 10. november 2018

Ljubljanska vinska pot je prireditev, ki obsega celostno ponudbo slovenskih vin in kulinarike ter kulturnega utripa organiziranega okoli koncepta vinorodnih dežel, kot tudi dodatno turistično ponudbo, ki v Ljubljano pritegne obiskovalce od blizu in daleč. Ponudba se bo tradicionalno razprostirala od mladih vin letošnjega letnika pa vse do pridelkov in proizvodov jeseni in martinovih jedi.
ljubljanskavinskapot.si

LJUBLJANSKA VINSKA POT. FOTO: LJUBLJANSKAVINSKAPOT.SI

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča