Kavno popotovanje z Barcaffè

CITYLIFE 03.09.2018
Barcaffè

Pred dnevi smo si lahko predstavniki sedme sile ogledali prav posebno proizvodnjo - to je proizvodnjo kave Barcaffè.

V teh letih je vsak ljubitelj dobre kave vedel, da je Barcaffè kava iz portoroške Droge. Prvi izdelek blagovne Barcaffè je bila sveže mleta in pražena kava pakirana v vrečke po 100g. Barcaffè mešanica pražene mlete kave v 100g vrečki se je rodila kot plod predhodnih izkušenj in znanja, ki so se v PC Začimba nabirali od leta 1956, ko je začela obratovati prva pražarna. Povpraševanje po kavi Barcaffè je bilo že od začetka veliko in je nenehno samo naraščalo. Danes prepoznavna barva kave Barcaffè je prvotno nastala iz rdečega pakiranja. Začetno rdeče pakiranje so zamenjali z bolj močnim vijola - roza magenta odtenkom. Potrošniki so ga sprejeli za svoje in od takrat je magenta postala nezamenljiv del blagovne znamke Barcaffè.
Kakovost kave
Znano je, da se za Barcaffè uporablja najboljšo surovo kavo nabavljeno na samem izvoru pridelave. Naše zahteve glede kakovosti kav so nadstandardne in so poznane mnogim pridelovalcem in trgovcem s kavo. Zaradi tega tudi večkrat obiščejo same države proizvajalke kave po končani sezone trgatve. Vsako leto tako obiščejo Brazilijo, kot največjo proizvajalko kave, sledijo pa ji še Kolumbija, Burundi, Indija, … Vsaka kave mora prestati trikratni pregled preden lahko vstopi v postopek predelave kave. Vzorce dobijo prvič iz države proizvajalke, spražijo in testirajo z različnimi laboratorijskimi analizami ter najpomembneje s senzorično analizo. Samo potrjena kava, katera je zadostila vsem predpisanim parametrom se krca na ladjo na dvomesečno pot do Luke Koper. Postopek se ponovi ob prispetju kave v luko in zadnjič pri dospetju kave na dvorišče.

Barcaffè je po podatkih Valicona najmočnejša blagovna znamka na trgu Slovenije. Znamka kave je uspela 48 let ohraniti vodilno pozicijo na trgu Slovenije in okus, ki prebuja večino Slovencev. Najbolj pogosto Barcaffè Slovenci povezujejo z začetkom novega dne, jutrom, domačnostjo ter bližnjimi, najdražjimi osebami. Receptura Barcaffè Classica skozi leta ostaja nespremenjena. Še danes velja za skrbno varovano skrivnost, ki prinaša nezamenljiv okus, vonj, mikavno penico in mamljivo aromo sveže mlete in pražene kave. Začetno in najbolj prodajano mešanico sveže mlete in pražene kave Barcaffè Classic so prvotno dopolnile še Barcaffè Dekofe, Espresso in Filter, ter kasneje Barcaffè Bio, kava iz ekološke pridelave in linije Barcaffè Selection ter Barcaffè Single Origin iz 100% arabike. Sveže mleto in praženo kavo dopolnjujejo še linije instant napitkov Barcaffè Capuccino, Barcaffè D.O.T., kava v kapsulah in Black'n'Easy za enostavno pripravo turške kave.

Fotogalerija

. . . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča