Kje v Sloveniji bomo letos še lahko preživljali dopust?

Klavdija Rupar 14.10.2020
pri momi

Smo na pragu jesenskih počitnic in vsekakor upamo, da nam bo vsaj za kakšen dan ali dva uspelo skočiti po Sloveniji Sicer to še ni stoprocentno, saj nam ponovno grozijo z zapiranjem, a vseeno vam bomo optimistično pripravili nekaj idej, kje lahko preživite letošnje jesenske počitnice ali pa tudi kasneje že hladnejše zimske dni. Če vam ne bo uspelo, pa si predloge lahko shranite za čase, ko bodo potovanja in pohajkovanja ponovno možna.

Izbrati destinacijo je najlažja naloga, zato vam bomo mi danes predstavili kar direktne nastanitve, ki jih lahko dodate na svojo wishlisto.

Hiša in apartmaji Pri Momi

Domačija PRI MOMI leži na vrhu hriba, na idiličnem gričevnatem območju Goričkega. Obdana je z gozdovi in vinskimi trtami. Prenovljene stavbe ponujajo pravo doživetje v prijetni tradicionalni arhitekturi, kjer tudi najzahtevnejši gostje ne bodo ostali ravnodušni. Posestvo je sestavljeno iz več stavb, dva apartmaja, ki se imenujeta Štala in Granar, imata vsak štiri ležišča, kuhinjo s sodobno opremo, TV in kopalnici. Zunanja savna in bazen dopolnjujeta celotno ponudbo, na voljo pa je tudi zajtrk z doplačilom.

Foto: primomi.si

Vila Planinka

Vila Planinka stoji sredi slikovite pokrajine Jezerskega, v dolini neizmernih naravnih čudes in zdravilne klime. Tam boste začutili naraven energetski naboj, ki blagodejno vpliva na počutje. Sponatano boste upočasnili ritem in ga uskladili s svojim ravnovesjem. Interier sob predstavlja podaljšek bogate narave. Vsaka soba je edinstvena in narejena po meri gosta. V njih ni elektronskih naprav, prav tako ni brezžičnega interneta, saj predstavlja korak nazaj k brezskrbnemu užitku in korak bližje naravi.

Foto: vilaplaninka.si

Alma Vista

Vila Alma Vista leži ob posestvu enega bolj znanih vinarjev Edija Simčiča, v središču Goriških brd. Hišo sestavljajo dnevni prostor, terasa, spalnice, nonina shramba in wellnes. Na terasi je bazen s čudovitim razgledom na briške griče, v wellnesu pa najdete infrardečo savno, masažno kad in prostor za sprostitev. Na voljo je tudi zasebna vinska klet, v kateri so izbrane steklenice vrhunskih hišnih vin Edija Simčiča ter ostale dobrote, kot so domača marmelada, med, sirupi, čaji in suho sadje.

Foto: almavista.si

Holiday Home Kuninez

Nastanitev Holiday Home Kuninez se nahaja na Mostu na Soči. Nudi štiri spalnice, kuhinjo, pralni stroj in dve kopalnici, na voljo pa je tudi poletna kuhinja na prostem. Okolica je primerna za smučanje, zato se je tja najbolj primerno odpraviti v bolj zimskih mesecih. Lokacija je izredno intimna in ima krasen razgled na Soško dolino ter je le kilometer odaljena od jezera, trgovin, barov in restavracij. 

Foto: booking.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča