Koruzni labirint - doživetje za vso družino

Helena Peterlin 03.08.2022
koruzni-labirintkranj.jpeg

Ideja projekta je nastala pred petimi leti s ciljem preživeti dan brez tablice in pametnega telefona. Sprejeta je bila izjemno, tako pri otrocih, kot pri odraslih, saj se in eni in drugi zavedamo, da vse preveč časa preživimo za pametnimi napravami. V zadnjih letih so idejo še nadgradili, tako da labirinti danes ponujajo pravi družinski ”teambuilding”. Letošnje leto, so poleg tistega, ki ga tradicionalno postavljajo v Mariboru, postavili še v Kranju in Braslovčah v Savinjski dolini.Koruzni labirint je doživetje za vso družino, ki združuje spoznavanje narave, rekreacijo in veliko zabave. 
Obisk koruznega labirinta omogoča spoznavanje narave, naravnih zakonitosti in ciklov rastlin, pa tudi živali. Raziskovanje pri odraslih in otrocih izboljšuje orientacijske sposobnosti, razvija intuicijo in krepi logično sklepanje ter samostojnost. Naloge, ki jih morajo obiskovalci izpolnjevati, spodbujajo sodelovanje, povezanost in srčnost, s tem pa labirint poskrbi za kakovostno preživljanje prostega časa v naravi.


Doživljajski park v koruznem polju z interaktivnimi postajami je namenjen tako odraslim kot otrokom. Razprostira se na 50.000m2.

Povprečno se obiskovalci v labirintu zadržijo eno uro in pol. Sicer pa obisk ni časovno omejen in si lahko obiskovalci sami organizirajo raziskovanje. Najave in rezervacije niso potrebne, vse potrebne informacije pa se dobijo na lokaciji.


Odprti so vsak dan od 9. do 20. ure.

Izbor urednika