Furby

Kultne ikone iz naše mladosti, ki si jih želimo nazaj

CITYLIFE

Gotovo se spomnite kultnih kosov igrač, pa začetka klepetanja preko mobilnih telefonov, video iger in drugih novosti, ki jih obožujemo še danes. Da malce obudimo nostalgijo, spodaj objavljamo nekaj kultnih stvari, ki jih pogrešamo iz devetdesetih.

Furby

Se spomnite kosmatih govorečih igrač s kljunčki, ki so bile v devetdesetih želja vsakega otroka? Simpatični vesoljčki so se prav v devetdesetih pojavili v vseh otroških sobah po svetu. Pojoče igrače Furby so postale eno najbolj priljubljenih rojstnodnevnih in božičnih daril. 

Nintendo

V devetdesetih so mlado generacijo popolnoma prevzele takšne in drugačne igre. V naša stanovanja so prišli računalniki, ki smo jih najraje uporabljali za različne računalniške igre. Virtualni svet pa je predstavil tudi Nintendo, ki je popolnoma spremenil način druženja mladih generacij.

Glasba in MTV

Glasba je del našega vsakdana že od nekdaj, a v devetdesetih se je še posebej intenzivno povezala z našimi življenji. Pojavila se je televizija MTV, glasbeni spoti so postali bolj popularni kot kdaj koli prej, glasbeniki so postali simpatije vsakega najstnika in najstnice. Prilagamo tudi enega najbolj kultnih videospotov devetdesetih let.

Zmenkarije

V devetdesetih so poleg televizijskih serij postale popularne tudi resničnostne oddaje. Še bolj smo jih vzljubili desetletje kasneje, a v devetdesetih so se pričeli zametki oddaj kot so zmenkarije, kjer so se mladi lahko spoznavali s pomočjo vprašanj, ki si jih zastavljajo preko zavese. 

Superge

Mode si danes ne predstavljamo brez da bi izpostavili superge. Ljubezen do njih pa se je pričela v devetdesetih, ko so športni čevlji postali glavne zvezde glasbene pop kulture, športnih zvezdnikov in drugih mladostniških idolov. Poklon obliki superg iz devetdesetih je mogoče opaziti tudi danes. Na policah trgovin so namreč na voljo najbolj kultni kosi superg v slogu devetdesetih, ki ne smejo manjkati v prav nobeni garderobi modnih navdušencev.

Superge Adidas Ozweego v vsakem stylingu

Superge, ki so že v 90-ih navduševale ljubitelje modnega eksperimentiranja, se vračajo v osveženi podobi. Po več kot dveh desetletjih je adidas Originals ponovno obudil enega najbolj priljubljenih modelov iz devetdesetih let. 

Nekdanji tekaški copat adidas OZWEEGO 3 so v adidasu reinterpretirali za današnje generacije in hiperfuturistično oblikovanje pripeljali do roba drznosti. S kombinacijo avantgardnega dizajna in značilne tehnologije adiPRENE OZWEEGO predstavlja popolno zedinjenje tradicije z urbanimi trendi prihodnosti. Modeli OZWEEGOso pri nas na voljo vtrgovinah BUZZ in The Athlete's Foot.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča