Kvarner vabi tudi jeseni in pozimi

CITYLIFE 18.10.2017
Kvarner

Turistična skupnost Kvarnerja je v Ljubljani v sodelovanju s slovensko kulinarično revijo Dober tek pripravila posebno kvarnersko kulinarično doživetje, s katerim se je želela slovenskim novinarjem, partnerjem in turistom zahvaliti za odlične številke, ki jih je prikazal pregled turističnega prometa v letu 2017. 

V prijetnem vzdušju demonstracijske kuhinje Miele Experience Centra v Ljubljani so vrhunskost kvarnerske kulinarike s kuhanjem v živo prikazali chef Dražen Lesica in chef Igor Eržen, kuharja priznane restavracije Rivica iz mesta Njivice na otoku Krku, ki je prejemnica znaka kakovosti Kvarner Gourmet, in chef Dalibor Perinčić iz restavracije in konobe Gospoja iz Vrbnika na Krku, ki je s seboj prinesel tudi vina vinske gleti Gospoja kot odlično spremljavo jedem.

Pestro prireditveno dogajanje na Kvarnerju

Bliža se tradicionalna, že 44. Marunada v Lovranu (14. 10.– 29. 10.), kulinarična ponudba Reke pa bo v okviru dogodkov RI Gastro decembra pozornost namenila tednu bakalara in tednu čokolade. Čokolada bo odišavila tudi vso Opatijo, kjer se bo prvi decembrski konec tedna odvil Festival čokolade (1. 12.–3. 12.). 

Ljubiteljem narave in adrenalina kvarnerska jesen ponuja številne kolesarske prireditve, outdoor festivale, priljubljeni Trail weekend in že sedmi maraton Adria Advent

Seveda ne zaostajajo niti dogodki na področju kulture. Vsa Opatija bo postala popoln oder za 13. festival Jazz Ex tempore (16. 10.–20. 10.), nato pa gostila tudi Festival neodvisnega gledališča FEN (18. 10.– 22. 10.). 

Še vrsta dogodkov bo obeležila jesen in zimo na Kvarnerju, vsi pa bodo vodili h karnevalu in najbolj veselem času na Kvarnerju, ki bo zaznamovalo vstop v leto 2018. Omenimo še, da na Kvarnerju pozorno negujejo tudi pomorsko dediščino, med drugim v sklopu projekta EU Mala barka 2, ki razvija čezmejno sodelovanje s partnerji iz Izole in Pirana ter skrbi za ohranjanje in revalorizacijo pomorske dediščine severnega Jadrana.
kvarner.hr/turizam

Galerija -  kulinarično druženje ob okusih in zvokih Kvarnerja

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča