LJFW vabi mlade k oblikovanju dodatkov za telefon

Helena Peterlin 08.11.2022
natečaj-samsungszjinspired-by-you10

LJFW, najuspešnejša slovenska platforma za spodbujanje in promocijo ustvarjalnosti na področju modnega oblikovanja, in podjetje Samsung Electronics, vodilno mednarodno tehnološko podjetje, v teh dneh razpisujeta kreativni projekt “Inspired by You”, s katerim nagovarjata tako mlade oblikovalce, kot tudi druge ustvarjalce.


Dodatki za mobilne telefone so izdelki, ki v zadnjem obdobju doživljajo pravi preporod. Funkcionalnost, nadgrajena z lastnim modnim izrazom, ki krepi identiteto mladega uporabnika, je recept za uspeh in eksponentno rast na tem področju. Iz tega razloga LJFW in podjetje Samsung Electronics mlade oblikovalce spodbujata, naj poiščejo navdih in prebudijo svojo kreativnosti pri oblikovanju dodatkov za novi zložljivi telefon Samsung Galaxy Z Flip4


S pomočjo kreativnega natečaja bo strokovna komisija v sestavi Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic poiskala 20 kreativnih rešitev, dodatkov za Samsung Galaxy Flip4, in jih predstavila v ponedeljek, 28. novembra 2022, v Gledališču Glej v Ljubljani.


»Pogosto povemo, da LJFW ni le teden mode, ampak platforma za modne oblikovalce in projekte, ki potekajo tudi v času, ko ni predstavitev na modni pisti. Ta je eden od njih. Veseli nas, da smo našli partnerja, ki ima posluh za lepoto, modo in oblikovanje ter vzpodbuja kreativnost pri mladi generaciji. Mladi namreč pogosto povedo, da nimajo veliko priložnosti za izpostavitev, zato smo z navdušenjem sprejeli izziv in s podjetjem Samsung sooblikovali natečaj, ki daje možnost mladim oblikovalcem in tudi drugim, ki jih to področje zanima. Industrijskim oblikovalcem, čevljarjem, oblikovalcem nakita in ostalim, skratka vsem, ki imajo vizijo, željo in znanje kako narediti funkcionalen, lep in oblikovno dovršen produkt. Mečemo rokavico drznim in kreativnim. Osebno me še toliko bolj zanima, kakšne bodo rešitve, saj sem tudi sama uporabnica tega telefona. Najboljše bomo izpostavili na dogodku ob koncu natečaja in prepričana sem, da bo imel zmagovalec natečaja v naslednjem letu tudi na LJFW zanimivo predstavitev,« je o projektu povedala Melinda Rebrek, glavna producentka Ljubljanskega tedna mode. 

Foto: Mimi Antolović

Tri najboljše kreativne rešitve bodo tudi nagrajene. Oblikovalcu najboljšega izdelka po mnenju štiričlanske komisije bomo omogočili potovanje za dve osebi v Milano v času Tedna mode in mu ponudili možnost predstavitve kolekcije/izdelkov/izdelka na LJFW – Ljubljanskem tednu mode, oktobra 2023. Drugouvrščeni bo postal lastnik pametnega telefona Samsung Galaxy Z Flip4, tretjeuvrščeni pa bo prejel pametno uro Samsung Galaxy Watch5. Na kreativni natečaj se lahko prijavite vse do 21. novembra 2022. Več informacij o projektu, pogojih sodelovanja in materiale za prijavo natečaj je na voljo na spletnem naslovu: ljfw.org/inspiredbyyou.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika