Modni triki, ki nas jih je naučila karantena

Klavdija Rupar 12.05.2021
pexels-photo-2529172

Če smo prej trenirko nosili samo v popoldanskem času, ko smo se vrnili iz službe, jo sedaj nosimo vsak dan cele dneve in komaj čakamo, ko lahko gremo od doma ali imamo sestanek, da končno nase navlečemo karkoli bolj uradnega in elegantnega. Kako je pandemija in z njo povezana karatnena vplivala na naše modne odločitve? In kako se je spremenil naš pogled na modo?Foto: Pexels

Večino časa nakupujemo preko spleta
Če ste pred pandemijo nakupovali zgolj in samo v fizični trgovini, smo prepričani, da 90-odstotkov med vami sedaj v povečini nakupuje preko spleta. V tem času namreč niti ni bilo druge možnosti, po tolikem času pa ste ugotovili, da je takšno nakupovanje tudi precej enostavnejše in hitrejše. Naročite, če je sreča ne plačate poštnine, doma pomerite in kar vam ne ustreza, preprosto vrnete. Težava je samo, da zdaj še več nakupujete, kot ste pred pandemijo.

Tabele z velikostmi imajo svoj namen
Če ste pred pandemijo že nekoliko nakupovali preko spleta, se vam je večkrat zgodilo, da ste naročili napačno številko, nato pa ste paket morali vračati. Ker se vam v tej situaciji to enostavno ni ljubilo, ste začeli precej bolj spremljati tabele z velikostmi. Tako ste namreč manj časa zapravili za vračila in čakanje v vrsti pred pošto.

Trenirka vsak dan, cel dan
Če ste prej trenirko oblekli samo doma, sedaj trenirke nosite povsod. Na spletu se že pojavljajo razni trendi, ki zapovedujejo, kako trenirko kombinirati s čevlji z visoko peto ali lepšim elegantnim plaščem. Poleg tega so postali moderni seti - zgornji in spodnji del trenirke v enaki barvi, ki predstavlja neke vrste domačo delovno uniformo.

Foto: Pexels

Kavbojke in pajkice za vadbo kot alternativa
Vsakič, ko ste segli v omaro in iz nje potegnili kavbojke ali pajkice za vadbo, je bil zares praznik. Poleg setov trenirk so moderni tudi enaki seti športnih nedrčkov in pajkic. Vsakič, ko ste jih oblekli, ste se zagotovo počutili kot nekdo, ki je za svoj videz porabil ogromno časa.

Rdeča šminka vam polepša dan
Če so lepa elegantna oblačila zamenjale trenirke in športne pajkice, je obraz poln ličil zamenjal obraz brez ličil. Kaj je že to maskara? Sploh v prvi karanteni smo večinoma vsi pozabili na ličila in umivanje las. V drugem valu pa smo si razpoloženje želeli polepšati prav z neko bolj drastično spremembo. In kaj je boljše kot rdeča šminka, ki vas bo poživila in vam polepšala dan vsakič, ko se boste pogledali v ogledalo?


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča