Najbolj romantični kraji na svetu

Klavdija Rupar 18.11.2018
pixabay

Kitzbühel, Avstrija

Mesto, ki ni primerno le za navdušence smučanja, ampak podcenjeno srednjeveško mestece, ki je očarljivo tako v zimskih kot tudi v bolj toplih mesecih. Lahko lenarite ob Schwarzsee, najbolj toplem jezeru na Tirolskem, ali se pockrkljate s piknikom polnim avstrijskih dobrot. Vsi pohodniki pa se opremite z zemljevidom, skočite na gondolo in izberite eno izmed poti, ki jih je kar za 1000 kilometrov.

Blejsko jezero, Slovenija

Zakaj bi morali potovati daleč, da doživimo romantiko? Pokrajina, ki je videti, kot da je vzeta iz ilustrirane otroške knjige, je zagotovo eden bolj romatničnih skritih zakladov. Najemite čoln in odveslajte do otoka, nato pa se povzpnite po 99 stopnicah do cerkve Matere Božje. Lahko celo svojo partnerko nesete po stopnicah, saj legenda pravi, da če vam to uspe, ste časti vredni in se lahko poročite z njo.

Amalfijska obala, Italija

Če ste navdušeni nad veliko količino ogljikovih hidratov, je najbolje, da obiščete Italijo, kjer skorajda ne najdemo hrane, ki ne bi imela velike količine ogljikovih hidratov. Privoščite si kos prave napolitanske pice, odlične špagete, mozareline palčke ali baziliko. Najbolje je, da obiščete kar Amalfijsko obalo, kjer boste lahko   dobro hrano užili ob čudovitih razgledih.

Otok Skye, Škotska

Če ste bolj kot nad romantiko navdušeni nad drzno in divjo pokrajino, bo Otok Skye na Škotskem kot nalašč za vas. Škotski otok je bil izglasovan za najbolj romantično destinacijo v Veliki Britaniji. Namakate se lahko v bazenih z magično vodo, si ogledate Fairy Glen, se greste pustolovca na Dunvegan gradu, na koncu dneva pa si privoščite sproščen večer v enem izmed lokalnih barov.

Aveiro, Portugalska

Ni pomembno, kako veliko je mesto, bolj je pomembno, kako je videti in kakšne občutke vam vzbuja. Malo ven iz Porta obiščite majhno obmorsko mestece Aveiro, ki spominja na italijanske Benetke. To obomorsko mestece je postavljeno okoli manjših kanalov z gondolami, najdete pa lahko tudi zanimive kavarne in sanjarite, v kateri pisani hiški boste živeli v prihodnosti.

Troyes, Francija

Troyes, mestece, ki je videti kot kulisa iz Disneyjevega filma, je odlična izbira, še posebej, če ste navdušeni nad risankami in Francijo. Mestece iz vsake pore in stavbe kar vpije romantiko, privoščite pa si lahko kozarec šampanjca in se sprehodite po muzejih, katedralah, galarijah, naravnih parkih in po odličnih restavracijah.

Fotografije: Pixabay, Unsplash

Izbor urednika