Najbolj zanimive destinacije za leto 2019

Klavdija Rupar 27.11.2018
Foto: Depositphotos

Kaj je bolje kot konec leta že načrtovati, kje bomo preživeli poletje naslednje leto? Spletna stran Booking.com je anketirala 21,500 popotnikov iz devetindvajsetih držav in po njihovem mnenju so pripravili seznam desetih najboljših destinacij, ki bi jih morali obiskati v naslednjih dvanajstih mesecih. Zanimivo je tudi, da si kar 54% ljudi želi več vikend oddihov, ki vsebujejo predvsem Amsterdam, Zurich in Rim.

10) Samarkand, Uzbekistan

Za vse ljubitelje starodavnih znamenitosti, bogate zgodovine in čudovite starodavne arhitekture, je Samrkand pravo mesto za obisk. Je eden najbolj cvetočih postankov na Svileni poti in središče različnih svetovnih kultur.

Foto: Pixabay

9) Kigali, Ruanda

V preteklih letih je obisk Ruande postal bolj možen kot kdajkoli prej. Zanimiva je tako njihova hrana, natrpani marketi kot tudi zabavno nočno življenje. Kigali v Ruandi ima ogromno za ponuditi.

Foto: Unsplash

8) Ouarzazate, Maroko

Mesto, ki se nahaja nekje v osrčju gorovja Atlas, je zagotovo kraj, ki popotnikom ponuja nekaj drugačnega. Predstavlja pobeg v puščavo in omogoča, da si celotno ozemlje ogledamo s kamelo ali štirikolesnikom. Mesto je znano tudi po čudovitih sončnih zahodih in vzhodih.

Foto: Pixabay

7) Mestia, Gruzija

Če si želimo razgibanega dopusta je Mesti v Gruziji idealna destinacija. Najdemo jo znotraj gorovja Kavkaz, gre pa za redko poseljeno območje, ki ponuja ogromno naravnih aktivnosti. Vse od plezanja po ledeniku do trekinga do jezer, zagotovo je primerna za vse avanturiste.

Foto: Pixabay

6) Wadi Rum, Jordanija

Wadi Rum v Jordaniji je odlična destinacija za vse ljubitelje narave. Ima vse od čudovitih peščenih sipin do čudovitih mest za opazovanje zvezd in je najboljša priložnost, da vidimo puščavo v vsej svoji veličini. Hrana pa naj bi bila ena najboljših, kar jih lahko najdeš na svetu.

Foto: Pixabay

5) Bacalar, Mehika

Je dom ene najlepših naravnih lepot, Jezera sedmih barv. S svojo kristalno, čisto in svežo vodo ter peščeno osnovo, je jezero turkizne barve, idealno za potapljanje in snorkljanje.

Foto: Pexels

4) Ksamil, Albanija

Če je vse kar si želimo, da se zleknemo na ležalnik in beremo knjigo, je Ksamil v Albaniji odlična destinacija za nas. Ponuja ogromno čudovitih plaž in tudi bolj umirjene prostore ter odlične restavracije.

Foto: Unsplash

3) Nusa Penida, Indonezija

Otok Nusa Penida je dejanski raj. Polna nedotaknejene narave, popotnikom ponuja možnost potapljanja, sprehode ob Cyrstal Bayju, ali samo opazovanje čudovitih naravnih čudes. Pa seveda poskrbi, da na Instagram naložimo zavidljive fotografije.

Foto: Unsplash

2) Leeuwarden, Nizozemska

Mesto, ki je letošnje leto dobilo naziv Mesto kulture, je polno kulturnih prireditev in razstav. Zaradi pestre izbire muzejev in barov je mesto, ki se ga bomo težko naveličali.

Foto: Unsplash

1) Palomino, Kolumbija

Ne le da Palomino ponuja čudovite karibske plaže, ki so primerne tako za surfanje kot za sončenje, ampak je tudi primeren tudi za opazovanje divjega življenja, okušanje morske hrane in čudovitih nastanitev.

Foto: Booking.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča