Najboljše aplikacije za spremljanje spanca

Klavdija Rupar 26.09.2021
pexels-photo-4473864

Imate težave s spanjem ali pa spite premalo? Spanje je izrednega pomena za naše počutje in zdravje, zato ga vedno lahko še dodatno izboljšamo. Aplikacije, ki spremljajo naše spanje, sledijo tako našemu gibanju kot dihanju in nam na koncu dajo infromacije o naših spalnih navadah. Obenem pa analizirajo naše navade in nas zbudijo ob najbolj optimalnem času znotraj spalnega ciklusa. Katere so najboljše aplikacije za to?

Sleep Cycle

Sleep Cycle je aplikacija, ki analizira kakovost vašega spanca, kako pogosto je vaš spanec trden in kako pogosto bolj lahen, kolikokrat se zbudite na noč ipd. Omogoča vam, da nastavite 30-minutno okno za zbujanje in vas tako zbudi ravno ob pravem času, da se počutite spočite.


Sleep Score

Sleep Score uporablja mikrofon vašega telefona in z njim sledi vašemu dihanju in gibom ter vam na koncu da oceno spanja med 1 in 100. Obenem razdeli spanje na več faz (lahno, globoko, REM), koliko časa spite in koliko časa traja, da zaspite. Omogoča tudi personalizirane ideje, kako izboljšati spanec.


Pillow

Pillow je aplikacija, ki posname in spremlja vse, kar se dogaja med spanjem, tudi vas srčni utrip in vaše smrčanje. Telefon položite pod blazino in aplikacija bo poskrbela za ostalo. Pillow lahko povežete tudi z Apple Watch in ostalimi Apple Health metrikami.


Sleep Genius

Sleep Genius je ena najbolj naprednih aplikacij za spremljanje vašega spanca. Poskrbi za informacije o spalnih vzorcih, obenem pa vam pripravi program, ki bo poskrbel za boljši spanec. Uporablja tudi pomirjajoče zvoke, ki vam omogočajo kakovosten spanec. Aplikacijo uporabljajo tudi Nasini strokovnjaki, kar pomeni, da je zagotovo dobra.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča