Najboljše svetovne destinacije za potapljanje

CITYLIFE 27.07.2018
Bora Bora

Egipt, Rdeče morje

Rdeče morje v Egipt skozi vse leto privablja potapljače. Vrsta slikovitih podvodnih destinacij v kombinaciji z nekaj dostopnimi razbitinami potopljenih ladij očara marsikoga. Obenem lahko v Egipt iz Evrope priletimo že v nekaj urah, pa tudi cene potopov so kar prijazne. 

Belize, Modra luknja

Foto: Visit Belize

Modra luknja v srednejameriški državici Belize se pogosto znajde na sezamu želja navdušenih potapljačev. Luknja, ki jo obkroža koralni greben, je široka preko 300 metrov in globoka kar 125 metrov, zato ponuja resnično adrenalinski potop. 

Avstralija, Veliki koralni greben

Avstralija se ponaša z največjim koralnim grebenom na svetu, ki privablja mnogo potapljačev. A čeprav je območje zaradi svoje barvitosti vrsto let veljalo za potapljaški raj, je pretiran obisk začel ogrožati biodiverziteto grebena. 

Havaji

Foto: Pexels

Havaji so znani kot biser narave, kar velja tako na kopnem kot tudi pod gladino. Odlične potapljaške lokacije se nahajajo po vsem otočju, so pa cene potopov nekoliko zasoljene. Havaji prav tako veljajo kot idealen kraj za opazovanje velikih mant. 

Palau

Palau je skupina 200 otokov južno od Filipinov. Redno se uvršča na seznam top potapljaških destinacij. Potapljače poleg pestrega živalskega sveta privlačijo tudi izjemna vidljivost, stalna prijetna temperatura vode in razbitine ladij iz druge svetovne vojne. 

Mehika, Jukatan

Foto: Pixabay

Na mehiškem polotoku Jukatan najdemo številne odprte, polodprte in podzemne jame z bistro in sladko vodo. V teh jamah, ki se jim reče cenotes, svetloba ustvarja osupljive podvodne prizore. Potopi so priporočljivi za izkušene potapljače. 

Ekvador, Galapagos

Na Galapagosu je potapljaška izkušnja zares posebna, saj na otokih najdemo visoko število različnih živalskih vrst, ki ne živijo nikjer drugod po svetu. Tam se lahko potapljamo celo v družbi morskih levov in pingvinov. 

Bora Bora

Foto: Depositphotos

V Polineziji najdemo sanjski otok Bora Bora, ki slovi po najlepših turkiznih lagunah na planetu. Prestižna destinacija žal ni lahko distopna niti poceni, a potapljači pravijo, da se obisk nedvomno splača. Najboljši čas za potope je med aprilom in oktobrom. 

Indonezija

V Indoneziji se nahaja preko 13.000 otokov. V kombinaciji s tropskim podnebjem ni preseneteljivo, da ponuja vrhunske lokacije za potapljanje. O tem priča tudi podatek, da se država ponaša z najvišjo diverziteto morske flore in faune. 


Izbor urednika