Najboljše terme v Sloveniji

Klavdija Rupar 03.11.2018
Termalija family fun bazeni

Prihajajoči jesenski dnevi so kot nalašč za skok do najbilžjega zdravilišča, kjer telefon in računalnik pustimo doma in se popolnoma posvetimo sebi in našim najbližjim. Katere pa so najboljše terme v Sloveniji?

Terme Olimia

Naravno zdravilno sredstvo Term Olimia je termalna voda. Po ustnem izročilu so zdravilno vodo iz teh krajev poznali že Kelti in Rimljani. V Termah Olimia imajo družinske bazane, obenem pa najprestižnejšši Wellnes Orhidela. Na voljo so zdravstveni programi, vodna doživetja, razvajanje v svetu savn in rekreacija. Ležijo v osrčju Kozjanskega.

Družinski bazeni Termalija so nadaljevanje projekta Term Olimia, ki se je začel leta 2003, ko je celotni kompleks pričel svojo transformacijo v sodobni spa objekt. Z vsakim novim projektom v Termah Olimia poskušajo zmanjšati kapaciteto njegovega programa.
terme-olimia.com

Družinski bazeni Termalija. Foto: Miran Kambič / Terme Olimia

Terme Zreče

Sproščujoče masaže za pare, plavanje v termalnih bazenih, unikatne savne in fitnes center. V Zrečah lahko uživamo v termalnih bazenih in romantičnih vikendih. Če si želite bolj aktivne počitnice, pa združite toplice in smučanje, saj so prava izbira za vse ljubitelje narave in snega.
terme-zrece.eu/si

Foto: Terme Zreče

Terme Čatež

So ene najbolj popularnih term pri nas. Poleg termalnih in sproščujočih bazenov, v Termah Čatež lahko najdemo tudi aquapark, ki je primeren za najmlajše nadobudneže. Te terme so tako najbolj primerne za družine z majhnimi otroki.
terme-catez.si/si

Foto: Terme Čatež

Thermana Laško

Uživanje v savnah, termalnih bazenih in nočnem kopanju, ki je na voljo v notranjem bazenu. V teh termah lahko zakupimo bazen, masažno kad in večerjo za dva. Če imamo premalo časa, pa so te terme kot nalašč za preživljanje obletnice z našimi partnerji.
thermana.si

Foto: Thermana Laško

Rimske terme

Bazeni, savne, wellnes center, masaže, fitnes, frizer in kozmetični salon, v Rimskih termah imamo na razpolago vse, kar si srce poželi. Odlična hrana in dobro vino ter čudovito opremljene sobe so odlične za pare. Tukaj bomo težko srečali majhne otroke, zato so te terme precej bolj umirjene in sproščujoče. Nekateri apartmaji imajo celo lastno masažno kad.
rimske-terme.si

Foto: Rimske Terme

Terme Topolšica

Terme Topolšica so odmaknjene od mestnega vrveža in divjih cest, svoje goste pričakajo v objemu gorskega zraka in spokojne tišine. Moč termalne vodje je obiskovalce v dolino Toplice privabljala že v 16. stoletju. Nadnjo se je navduševal tudi ljubljanski škof Tomaž Hren. Obiskovalcem so na voljo savne, masaže, wellnes bazni in fitnes.
terme-topolsica.si

Foto: Terme Topolšica

Terme 3000 – Moravske Toplice

Terme 3000 so prostor, kjer se lahko potopimo v vrelce črne termomineralne vode ali se zabavamo v ogromnem vodnem parku. Na razpolago so nam izkušeni medico-wellnes strokovnjaki, lahko pa se tudi prepustimo okusom lokalne kulinarke. V Moravskih toplicah bomo čar Prekmurja začutili z vsemi čuti!
sava-hotels-resorts.com

Foto: Terme 3000

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča