Najboljše veganske restavracije v Evropi, med njimi tudi slovenska Kucha

Klavdija Rupar 26.07.2019
kucha

Veganstvo je ena najhitreje rastečih lifestyle odločitev v tem trenutku, a še vedno je veliko ljudi prepričanih, da je veganska hrana pusta in brez okusa. A to še zdaleč ni res, kar dokazuje tudi vedno več veganskih restavracij po svetu. 

Vsako leto se objavi seznam najboljših restavracij na svetu, na spletni strani Big 7 Travel pa so tokrat pripravili seznam 50 najboljših veganskih restavracij v Evropi, med katerimi se je na 25. mestu znašla tudi naša slovenska veganska restavrcija Kucha. Vse restavracije niso povsem veganske, vse pa igrajo veliko vlogo v promoviranju veganskih oblik prehranjevanja.

Kucha ponuja predvsem lokalno pridelano hrano in sezonske surove sestavine, ki jih sestavljajo siri na osnovi rastlin, kruh, omake, zelenjavni krožniki in sendviči. 

Kriteriji za najboljše veganske restavracije so bili sledeči: restavracija se nahaja znotraj Evropske unije, izbrane so bile glede na njihovo zavzetost za vegansko prehrano, glasove so zbirali preko skupnosti na družbenih omrežjih, v kateri je 1,5 milijona ljudi, pri ocenjevanju pa so upoštevali tudi spletne kritike, prej objavljene medijske objave in bloge.

10. Joia – Milan, Italy

9. Lucky Leek – Berlin, Germany

8. Acorn – Bath, United Kingdom

7. Vegab – Krakow, Poland

6. Miss Saigon – Lisbon, Portugal

5. Gemyse – Copenhagen, Denmark

4. Kopps – Berlin, Germany

3. Pied à Terre – London, United Kingdom

2. Great Bistro – Budapest, Hungary

1. Soul Kitchen – Turin, Italy

Celoten seznam restavracij najdete na spletni strani bigseventravel.com.

Fotogalerija

25. mesto: Kucha – Ljubljana, Slovenija v Great Bistro - Budimpešta, Madžarska Soul Kitchen, Torino, Italija.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča