Najlepša italijanska mesta, ki ležijo na vrhu hriba

Klavdija Rupar 12.03.2019
kraji v Italiji

Italija je država, ki nas vsakič znova očara. Toskana s svojo barvito pokrajino polno trt, Benetke s čudovitimi gondolami in velikim mestom, Neapelj s fantastično pico. Ne glede na to, kateri kraj obiščemo, vedno se bomo želeli vrniti. Za Italijane je značilen rek "Dolce far niente", kar v prevodu pomeni sladko brezdelje. In ko se znajdemo v Italiji, se tega vsekakor poslužujemo tudi mi.

V galeriji tokrat predstavljamo čudovita italijanska mesteca, ki ležijo na vrhu hriba. Gre za manjša mesteca, v katerih lahko preživimo le dan ali dva, se sprehodimo čez glavno ulico, si ogledamo znamenitosti in si privoščimo čudovito večerjo, ki nas v Italiji skoraj zagotovo ne bo razočarala.

Fotogalerija

V okolici Rima leži Sorano. Foto: visittuscany.com. Po eni uri vožnje iz Barija lahko obiščemo Ostuni. Foto: Unsplash. Po dveh urah vožnje iz Rima in že smo v kraju Pitigliano. Foto: visittuscany.com. Po eni uri vožnje in pol iz Genoe obiščemo Cervo. Foto: Pixabay. Po treh urah iz Rima prispemo v kraj Roccascalegna. Foto: Pixabay. Tri ure iz mesta Bologna in že prispemo v Urbino. Foto: Pixabay. Po eni uri vožnje in pol iz Firenc obiščemo San Gimignano. Foto: Pixabay. Po treh urah iz Rima prispemo v kraj Civita di Bagnoregio. Foto: Pixabay.

Izbor urednika