Najlepše alpske vasice, ki jih moramo obiskati

Klavdija Rupar 15.12.2019
Foto: Franci Ferjan.

Zima je tukaj, božični prazniki pa tik pred vrati. In kaj je boljšega kot v tej praznični sezoni za kakšen dan pobegniti od skrbi in obiskati idilične vasice, ki so polne snega in prežete s prazničnim vzdušjem. Za vse ljubitelje zime in romantičnih oddihov so Alpe zagotovo destinacija, ki jo je vredno obiskati. Ampak namesto najbolj znanih in tipičnih krajev, letos raje izberimo tiste manjše in bolj odmaknjene kraje, ki niso tako znani.

Bad Ragaz, Švica

Mogoče za ta kraj še nismo slišali, zagotovo pa nam je pokrajina znana, saj je bila regija inspiracija za otroško knjigo Heidi. Lociran je v podcenjeni vinski regiji Graubünden. Če se odpravimo tja, nikakor ne smemo spustiti obiska letovišča s petimi zvezdicami, ki je najstarejši wellnes na celotnem svetu, napaja pa ga soteska Tamina, ki naj bi bila po nekaterih legendah dom zmajev.

Bad Ragaz. Foto: Pinterest

Trisenberg, Lichtenstein

Zakaj ne bi v svoj potni list dodali še enega štemplja in obiskali čudovite alpske vasice Triesenberg, ki leži v državi Lichtenstein? Četrta najmanjša država v Evropi, ki leži med Avstrijo in Švico, je dom neokrnjene narave in čudovitih vrhov Alp. V vasici Triesenberg najdemo tudi smučarski resort.

Trisenberg. Foto: Pixabay

Hallstatt, Avstrija

Hribi so več kot živi v Avstriji in obstaja kar nekaj takšnih, ki jih je potrebno še odkriti. Kot pravijo v muzikalu Moje pesmi, moje sanje, je pomembno, da splezamo na vsako goro, a nič ne bi smelo biti višje na našem seznamu želja, kot je obisk Hallstatta. Gre za izredno slikovito vasico iz 16. stoletja, ki je pozicionirana pod gorami Dachstein in ob jezeru Hallstatt.

Hallstatt. Foto: Unsplash

Annecy, France

Čarobna vasica, ki je locirana v francoskih Alpah prav tako leži ob jezeru. Je dom neskončnih kavarn, s svojimi kanali pa spominja na italijanske Benetke.

Annecy. Foto: Pixabay

Bled, Slovenija

Tudi Slovenija ima čudovite kotičke, na katere včasih kar malo pozabimo. Bled je zagotovo ena izmed najlepših naravnih znamenitosti, ki ga radi obiščemo v vsakem letnem času. Pozimi je izredno primeren tudi za ljubitelje smučanja, za začetnike je bolj primerna Straža Bled, za bolj izurjene pa smučišče Vogel.

Bled. Foto: Pixabay

Mittenwald, Nemčija

Kot je zapisal poet in novelist Johann Wolfgang von Goethe je Mittenwald kot slikanica, ki je oživela. In po enem obisku tega idiličnega mesteca, se moraš strinjati z njim. Znan je kot eno najlepših mest v Bavarskih Alpah.

Mittenwald. Foto: Pinterest

Cortina d’Ampezzo, Italija

Ta alpska vasica, ki leži med Dolomiti je raj za navdušence nad zimskimi športi, saj se lahko odpravijo smučat ali boardat v legendarni resort Cortina d’Ampezzo. Za ljubitelje nakupovanja pa so v središču mesta odlične trgovine, kjer lahko po ljubi volji zapravljamo denar.

Cortina d’Ampezzo. Foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika