Najlepše plaže v Sloveniji in na Hrvaškem

Klavdija Rupar 12.06.2020
plaza-velo-celo-636989548458934126728409

Ste se že odločili, kje boste preživeli letošnji dopust? Boste v Sloveniji izkoristili turistične bone ali boste čez mejo obiskali sosednjo Hrvaško? Ali pa celo razmišljate o potovanju z letalom? Vsekakor imata obe državi svoje čare in še lepše plaže. Katere so nam padle v oči pa na spodnjem seznamu.

Plaža Sturič, Lopar, Rab

Otok Rab ima skoraj 50 plaž, med katerimi je več kot polovica peščenih. Ena najlepših ne le na Rabu, ampak na kar celotnem Jadranu, je plaža Sturič, ki se nahaja na severni strani polotoka Lopar in je obrnjena proti otoku Sveti Grgur. Do plaže, ki jo sestavljata dva čudovita peščena zaliva, je mogoče priti peš ali z ladjo. Nima objektov in infrastrukture, krasi pa jo nedotaknjena narava in čisto morje, zato se pripravite na pravo dogodivščino.

Foto: lopar.com

Plaža Sv. Ivan, Lubenice, Cres

Sv. Ivan se nahaja v zalivu ob vznožju Lubenic, mesteca, ki leži na strmi steni s čudovitim razgledom na belo prodnato plažo. Je ena najlepših plaž na otoku Cres. Do njega lahko pridete peš iz Lubenic ali z ladjo Plaža. Zanimiva je zaradi svoje tajnosti, nedotaknjene narave in vonja. Idealna za miren dopust, saj je precej nedostopna in je na njej manj ljudi.

Foto: croatia.hr

Velo Čelo, Krk

Plaža Velo Čelo ali Biškupići je čudovit prodnat zaliv, ki se nahaja na zahodni obali otoka Krk, nekaj kilometrov severno od Stare Baške. Zaradi strmega pobočja do nje ni možno priti peš, zato je edini dostop do plaže čoln. Prodnata plaža se nahaja pred visoko impozantno skalo na območju, ki ga naseljujejo bifoni. Poleg plaže sta dve manjši jami.

Foto: njiviceresort.com

Plaža Jezero, Pelješac

Ta prodnata plaža se nahaja v bližini mesta Dube ne Pelješcu in je idelana za vse, ki iščejo pobeg pred gnečo in vročino. Je mirna in osamljena plaža, kjer tudi na vrhuncu sezone ne boste srečali veliko ljudi. Kot večina že omenjenih plaž je do plaže Jezero mogoče priti le po morju. Idiličen pogled na Biokovo in jezero, ki obkroža to čudovito plažo s kopnega, zagotavljata popoln mir in idilično okolico.

Foto: adriatic.hr

Mesečev zaliv, Strunjan

V krajinskem parku Strunjan, skozi katerega pelje zanimiva sprehajalna pot ob do 80 metrov visokih fišnih stenah, je na 4 km dolgi obali Strunjanskega polotoka med Simonovim in Strunjanskim zalivom dovolj prostora za sonca in morja željne obiskovalce. Edina urejena plaža je plačljivo kopališče Term Krka z izjemno senco pod borovci, skozenj pa se lahko napotite na divjo plažo proti rtu Strunjan in znamenitemu Mesečevemu zalivu.

Foto: portoroz.si

Plaža St. Bernardin

Grand hotel Bernardin v Portorožu je idealen kraj za popoln oddih na slovenski obali. Obdan je z mirnim, zelenim okoljem in se ponaša s čudovito plažo tik ob morju. Ponudbo so obogatili s programom Perfect Summer Club.

Foto: portoroz.si

Plaža Svetilnik, Izola

Najbolj slikovita in ikonična plaža v Izoli, z mestnim jedrom v ozadju, košatimi krošnjami borovcev in svetilnikom, postavljenim na točki, kjer se Izola najdlje razteza v jadransko morje. Varen vstop v morje, senca dreves, travnik in morski vetrovi nudijo nepozabno kopalno izkušnjo. V vetrovnih dneh se kopališče prelevi v odskočno točko za wind in kite surferje, ob pravi primorski burji pa se odpre celo pogled na Julijske Alpe.

Foto: booking.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča