Najlepše terase za sprostitev

Vanja Žižić 06.07.2016
Najlepše terase

S knjigo v roki in vsemi štirimi od sebe bi z veseljem preživeli pozna popoldneva v spodaj naštetih minimalističnih in sproščujočih terasah.

Moderno zasnovani dom z ležečo leseno gugalnico je zasnovala oblikovalka Nicole Hollis, ki je inspiracijo sproščujočega eksterierja našla v kraju, kjer hiša stoji. Ob obali Kona, na Havajih. Hladni toni in čiste linije, ki jih bogati zelenje, so idealni za poletno poležavanje na terasi.  
Najlepše terase - foto: Laure Joliet

Oblikovalski studio Cube Architecture se lahko pohvali s hišo Casa Abierta, ki so jo zasnovali okoli dvorišča, kar daje hiši občutek odprtih in svetlih prostorov. Kuhinjski prostor je podaljšan v zunanjo teraso, kamor je postavljena tudi sproščujoča viseča mreža.
Najlepše terase - foto: Paul Burk

Oblikovalec Jonathan Adler in njegov partner Simon Doonan sta si v New Yorku ustvarila hišo, s teraso, ki bi si jo v centru mesta želeli prav vsi. Dvonadstropno hišo namreč krasi terasni bazen, ki ga dopolnjuje prijeten senčni oddih z obvezno visečo mrežo.
Najlepše terase - foto: Allan Maldonado

Tudi mesto Tel Aviv na mediteranski obali Izraela premore luksuzno stanovanje, v katerem bi marsikdo želel dopustovati. Delo oblikovalcev Toledano + architects dokazuje, da lahko z dobrim načrtovanjem in oblikovanjem naravnih materialov ustvarimo prijeten zunanji prostor tudi z leseno gugalnico, ki hladi kožo po napornem dnevu.
Najlepše terase - foto: Oded Smadar

Študentski program Studio 19 je na nagnjenem zemljišču zasnoval hišo, ki so jo poimenovali Onemana Holiday Home, in sicer na obalnem mestu  Nove Zelandije. Hiša, so oblikovali nekemu paru, ki je študentom arhitekture želel s projektom ponuditi priložnost, da v času študija pridobijo tudi nekaj prakse. Seveda na teraso niso pozabili vključiti niti slamnate gugalnice.
Najlepše terase - foto: Simon Devitt 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča