Najlepši botanični vrtovi na svetu

Teja Korošec 02.03.2018
Foto: naainakai

Jardim Botânico, Rio de Janeiro

Foto: Visit Rio

Botanični vrt v Riu de Janeiru združuje pestro ponudbo brazilske flore. V njem na 54 hektarih raste kar 6,500 rastlinskih vrst in številne od njih so ogrožene. V vrtu najdemo tudi več rastlinjakov in pomemben botanični raziskovalni center .

Claude Monet's Gardens, Francija

Foto: Pinterest

Vrtovi so del zapuščine slavnega impresionističnega slikarja Clauda Moneja. Danes so tako kot tudi njegov dom, odprti za javnost. V njih najdemo na tisoče cvetlic, ki so navdihovale umetnikove slike. 

Brooklyn Botanic Garden, New York

Foto: NYC gov parks

Botanični vrt v New Yorku vsako leto privabi skoraj milijon obiskovalcev, najbolj priljubljeno pa je pravljično obdobje cvetenja češnjevih dreves. Vrt se ponaša tudi z muzejem bonsaiev in galerijo. 

Na' Aina Kai Botanical Gardens, Havaji

Foto: naainakai

Botanični vrtovi Na' Aina Kai se razprostirajo na osupljivih 97 hektarih. Pravzaprav vključujejo 13 tematskih vrtov in celo lastno plažo. V njih prav tako najdemo 200 bronastih skulptur. 

Royal Botanic Gardens, Sydney

V samem srcu avstralskega Sydneya se nahaja botanični vrt, ki s svojo bujno floro obiskovalce navdušuje že od davnega leta 1816. Vstop v eno izmed najbolj obiskanih atrakcij mesta je brezplačen.

Preberite še: 8 čudovitih divjih destinacij okoli sveta

The Butchart Gardens, Kanada

Foto: Tourism Victoria

Botanični vrtovi Butchart veljajo za narodno dediščino Kanade. Slovijo tudi kot odlično mesto za opazovanje in poslušanje ptic, včasih pa gostijo tudi koncerte. 

Kirstenbosch Botanical Garden, Južnoafriška Republika

Foto: Cape Town Travel

Vrtovi Kirstenbosch so bili ustanovljeni leta 1913 z namenom ohranitve avtentičnih južnoafriških rastlin, ki so postavljene v ospredje. Tu se nahaja tudi nacionalni botanični inštitut. 

Montreal Botanical Garden, Kanada

Foto: Pinterest

V Montrealu se lahko sprehodimo po 75 hektarih natančno urejenega botaničnega vrta. Zaradi visokega števila različnih rastlinskih vrst, je vrt poznan kot eden izmed najpomembnejših na svetu. Nas so še posebej pritegnile njegove "žive" skulpture iz grmičevja in rož. 

Izbor urednika