Nova geotermalna laguna na Islandiji s čudovitim razgledom in barom

Klavdija Rupar 22.06.2020
gi-pools-sauna-entrance-daytime

Ena najboljših stvari, ki jih lahko počnemo na Islandiji je obisk sproščujočih geotermalnih lagun. Sedaj bomo v teh krasnih izvirih lahko uživali še bolj, saj bodo ponujali unikaten pogled na ocean. 

Nova laguna, imenovana Sky Lagoon, bo locirana v Kársnes Harbour, Kópavogur, le nekaj minut od Reykjavika. Obiskovalcem pa ne bo ponujala samo sprostitve in prerojenosti, ampak tudi čudovite razglede na Atlantski ocean, nepozabne sončne zahode in celo ogled polarnega sija.

Laguna je ustvarjena v skladu z islandsko pokrajino. 70 metrov velik "infinity" bazen se perfektno razlije skupaj z oceansko pokrajino, vsebuje pa tudi elemente, ki spominjajo na tradicionalne islandske hišice. 

V ozadju stoji podjetje Pursuit, ki si želi povečati svojo zbirko potovalnih izkušenj. Kot je povedal generalni vodja Sky Lagoon Dagny Petursdottir, je sproščanje v naravnih geotermalnih vodah del islandske kulture. Poleg vseh tradicionalnih dizjanov bo Sky Lagoon vseboval tudi mrzel bazen, savno, bar znotraj lagune, restavracijo in nakupovalni center.

Odprtje je predvideno za pomlad 2021.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča