Nova tedenska akcija Vinske kleti Zlati grič

CITYLIFE 08.03.2021
zlati grič

Na približno 70 hektarjev vinogradov prijazna ter vinski trti, tradiciji in življenju predana ekipa Zlatega griča vsako leto pridela približno 550 ton grozdja. Klet slovi po pripravi svežih, sortnih, aromatičnih in predvsem pitnih vin. Poleg teh ponujajo tudi zorjena, bolj kompleksna vina, primerna za kombiniranje s hrano, pa tudi vrhunske, po klasični metodi pridelane, penine. Slednjim žlahtnost daje večletno zorenje v temi nekdanje samostanske kleti Žičke kartuzije, med strokovnjaki pa so priznane po izjemni svežini in dolgem plesu šumečih mehurčkov. Da ekipa Zlatega griča že vsa leta dela ne samo vrhunsko in profesionalno, pač pa tudi s srcem, potrjujejo številne mednarodne nagrade, ki jih njihova vina vedno znova prejmejo. V letu 2020 so si tako prislužili kar 7 najvišjih odličij, pet zlatih in dve srebrni. 

Ponosni na teh 7 odličij so se odločili za ljubitelje vina oblikovati prav posebno akcijo - Zlatogriški dvojček. 

Vsak teden nov par kakovostnih vin po izjemno ugodnih cenah

Tako bodo odslej dalje kupcem vsak 7. dan ponudili nov par izbranih vin, v katerem bo cena enega znižana za 27, drugega pa za kar 37 %. Vsakokratni Zlatogriški dvojček bo kupcem na voljo v trgovini na Škalcah in na spletu, količina steklenic ob enem nakupu pa bo omejena na 77

Prvi Zlatogriški dvojček je osmomarčevsko obarvan: konjiška penina Rosé in traminec

Z akcijo začenjajo že to nedeljo, 7. marca. Če se boste torej odločili svojo drago, mati, sestro, prijateljico ali sodelavko ob dnevu žena razveseliti s steklenico kakovostnega vina, je ena od možnosti tudi nakup ženskemu okusu na kožo pisanega prvega Zlatogriškega dvojčka: penine Rosé in traminca. 

Za steklenico prvovrstne penine Rosé boste ob nakupu Zlatogriškega dvojčka odšteli kar 37 % manj. Izbrana penina je nosilka srebrne nagrade Rosé Sparkling Wines. Po klasični metodi je pridelana iz sorte modra frankinja. Na kvasovkah jo pustijo zoreti vsaj dve leti. Osnovno vino daje penini izrazito sadno aromo in svežino, zaradi rastišča trte pa ima tudi lepo nežno mineralno noto. V ustih deluje lahkotno, mladostno, sadno, sveže in pitno. Še zlasti se poda kot aperitiv ali v kombinaciji z jagodami.

Za 27 % ceneje pa boste ob penini Rosé izbranki podarili še eno odlično vino – traminec. Ta je bogat z delikatno sortno sadno aromo, ki spominja na hruško in jabolko. Okus je zelo čist, saden, bogat, intenziven in razvaja čutila. Polsladko vino bo v ustih pustilo občutek ravnovesja in harmonije. Tudi to vino je idealno za kombiniranje s sladicami, npr. s panna cotto z gozdnimi sadeži.

zlati-gric.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča