Novi kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 je tu

CITYLIFE 19.09.2018
SKAZA - Bokashi Organko 2

Prva različica kuhinjskega kompostnika Bokashi Organka je postala uspešnica podjetja Skaza takoj, ko so ga leta 2011 predstavili javnostim. Doma in v svetu so ga prodali že 200.000 kosov in še danes ostaja najbolj prodajan izdelek lastne blagovne znamke Skaza. Uporabniki so takoj in z navušenjem sprejeli njegovo ključno vrednost – zbirati organske odpadke tam, kjer nastanejo, v kuhinji in jih koristno uporabiti za nov življenjski krog.

Od danes dalje je na prodajnih policah V Sloveniji in v tujini ter v spletni prodajalni SKAZA.SI popolnoma prenovljen, funkcionalno izboljšan in dizajnersko dovršen Bokashi Organko 2, s katerim v Skazi uresničujejo svojo korporativno obljubo presegati pričakovanja »Exceeding Expectations«. Nova različica ima olajšano odpiranje pokrova, nekaj manjšo prostornino, ki znaša 9,6 litra, prirejeno sodobnim družinam, predvsem pa njegovo mesto uporabe postaja vidno mesto na kuhinjskem pultu, saj predstavlja dodano vrednost sodobnim kuhinjam.
Bokashi Organko predstavlja prvi korak do krožnega gospodarjenja in trajnostnega ravnanja pri uporabnikih doma, saj biološki odpadki gospodinjstva postajajo vir za nov življenjski krog. S pomočjo posebnega naravnega posipa odpadki v tem kompostniku namreč ne zgnijejo, pač pa fermenirajo. S  tem uporabniki dobijo izvrstno osnovo za domači kompost, fermentacijska tekočina je odlično gnojilo za domače notranje in zunanje cvetje ter vrtnine. Tekočina je tudi učinkovito čistilo za domače odtočne cevi.

Tudi sam kompostnik je naravi prijazen, surovina zanj namreč prihaja iz reciklata. Praznjenje kompostnika je potrebno le dvakrat mesečno, družina pa prihrani pri nakupu biološko razgradljivih vrečk, saj te niso potrebne. Ob vsem tem Bokashi Organko preprečuje neprijetne vonjave ali zbiranje insektov, kar spremlja druge, zelo osnovne in enostavne oblike zbiranja bioloških odpadkov.


Embalaža z obogateno resničnostjo 
Zgodbo ustvarjanja Bokashi Organka 2 je potrebno povezati v celoto tudi skozi embalažo, ki so jo v Skazi ustvarili skupaj s partnerji. Gre za večnamenski valj, ki že s svojo atraktivno obliko nakazuje formo izdelka in z barvami komunicira, da gre za izdelek, ki omogoča trajnostno življenje. Je preprosta in funkcionalna, z le tremi sestavnimi deli, ki so med seboj vezani popolnoma brez lepil in brez odvečnih materialov po principu eko designa. Celotna embalaža je iz materialov, ki jih je možno ponovno 100% reciklirati. Lahko jo uporabljajo kot koš za papir, stol, priročno odlagalno površino, stojalo za rože. Z novo uporabo podpira vizijo trajnosti in krožnega gospodarstva podjetja.  

Embalaža Bokashi Organka 2 je medij, ki ponuja popolnoma novo dimenzijo prikaza izdelka in njegove zgodbe s pomočjo tk. im. obogatene resničnosti. Ta tehnologija omogoča, da embalaža postane interaktivna, uporabniku pa omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi v resničnem svetu vidi navidezne elemente. Kupci Bokashi Organka 2 si tako izdelek že v trgovini lahko virtualno postavijo neposredno v njihov dom, na kuhinjski pult in si ogledajo celotni krog uporabe izdelka. 

V Skazi so posneli tudi dokumentarni film z naslovom »Kdo sem« oz. Who Am I? Njegova ključna sporočila so: Naš planet je naš edini dom. Z njim prepogosto ravnamo nepremišljeno in se ne želimo obremenjevati s posledicami naših dejanj. Kaj pa lahko sami storimo za ohranjanje našega planeta? Naključni ljudje, naključnih poklicev v filmu razmišljajo o onesnaženju s plastiko, njenih učinkih na naš vsak dan in našo prehrano. Kako si lahko sami pomagamo in katere vrednote smo pozabili spoštovati. In kdo si ti, da boš ohranil naš planet?

Več na skaza.si!


Izbor urednika