Novo craft pivo Lucky Irish - snubitev piva in viskija

CITYLIFE 05.07.2018
Lucky Irish

Vse se je začelo leta 2013, ko je po vsem svetu začela rasti priljubljenost manjših, t. i. kraft pivovarn. Jameson ima z njimi marsikaj skupnega, saj si deli tako strast so obrti kot veselje do iskanja novih okusov. Tako so se odločili, da pivovarskim prijateljem ponudijo prazne hrastove sode, v katerih je prej zorel viski. Na začetku so se dogodivščini pridružili v irski pivovarni Franciscan Well Brewery iz okrožja Cork, sledili so jim londonski pivovarji iz Beavertown Brewery in prav kmalu se je ideja razširila čez ocean do brooklynske domače pivovarne Kelso Brewery. Ker je sodelovanje obrodilo bogate sadove, so projekt pri Jamesonu še razširili. 


Prav posebna čast je doletela tudi pivovarno HopsBrew iz Slovenije, ki je tako dobila priložnost izkoristiti lesene sode v katerih je pred tem zorel viski Jameson. Staranje piva v sodih le ni za vsakogar, kar se dobro zavedajo tudi v irski destilarni viskija. Postopek je namreč precej nepredvidljiv. Na končen rezultat tako vplivajo številni dejavniki, prav zato je potrebna velika mera potrpežljivosti, za končno dosego najboljšega okusa in arome. Paziti je potrebno predvsem na poreklo lesenih sodov, zvrst piva in čas staranja. Imeli smo priložnost tudi sami izkusiti omejeno izdajo piva, staranega v sodih, ki so ga v pivovarni HopsBrew poimenovali Lucky Irish.

Pivoljubci in tisti, željni novih okusov, so lahko v baru Božidar kot eni zimed prvih izkusili plod sodelovanja priznane irske destilarne viskija Jameson in slovenske pivovarne HopsBrew. 

Ob prijetnem druženju in prodornih ritmih bluesovskega dueta Samuela Bluesa ter Mihe Eriča, so lahko obiskovalci na lastnih brbončicah okusili harmonijo viskija in piva ter se prepričali, da si ti priljubljeni pijači le nista tako različni. Obe namreč potrebujeta veliko pozornosti in znanja, da lahko zablestita v svojem največjem sijaju.

Maksim Boldirev, lastnik butične pivovarne Hopsbrew

Vabijo pa vse ljubitelje piva, 12. julija 2018, v Centralno Postajo, kjer bo na voljo osvežilna čarovnija okusov, nekoliko močnejše, konkretno hmeljeno svetlo ALE pivo, predstavnik stila IPA obogateno s tremi ameriškimi hmelji.

Več na hopsbrew.si

Fotografije: Matic Kremžar in arhiv proizvajalca

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Fotogalerija

undefined . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . undefined

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča