Oktoberfest 2017 - raj za pivoljubce

Teja Korošec 18.09.2017
Foto: Nikada

Letošnji Oktoberfest svojih obiskovalcev vsekakor ne bo pustil malodušnih, kar dokazuje tudi osupljiva statistika. Med 16. septembrom in 3. oktobrom se zabava odvija v 14 velikih in 20 manjših šotorih, ki lahko naenkrat sprejmejo do 119.000 gostov. Poleg tega lahko na festivalu najdemo kar 127 ponudnikov slastne bavarske hrane in znamenitega točenega piva, vse skupaj pa je na dogodku zaposlenih okoli 13.000 ljudi. Med najbolj priljubljenimi šotori so Schottenhamel, Augustiner-Festhalle in Hofbräu Festzelt.

Festivalsko območje vključuje tudi zabaviščni park. Foto: Pexels

Seveda Oktoberfest ne bi bil pravi Oktoberfest brez tipičnih bavarskih oblačil. Za moške so obvezne "lederhosen" ali "irharce" po domače, za nežnejši spol pa so značilne "dirndl" obleke. Bavarska oblačila je možno kupiti tudi na stojnicah s spomniki, kjer prav tako najdemo gore pivskih kozarcev. Cene piva so tudi letos precej zasoljene, saj je za liter točenega piva treba odšteti med 10 in 11 evri, odvisno od šotora in znamke. 

Oktoberfest vsako leto privabi množice zabave željnih obiskovalcev. Foto: Pexels

Do Münchna nas večkrat na dan za ugodno ceno odpelje Flixbus in drugi avtobusni prevozniki. Lahko izberemo tudi vlak ali kratek let iz Ljubljane. Z avtom pa bomo potovali približno 5 ur

Točna lokacija: Theresienwiese, München

Vstop je prost!

Izbor urednika