Oskarji 2019 – Vse kar moramo vedeti o prihajajočih oskarjih

Klavdija Rupar 23.12.2018
oskarji

Oskarji 2019 bodo že 91. zapored, sledili pa bodo enemu najbolj mogočnih let v filmski industriji. Skupaj z Zlatimi globusi so predstavili direkten odziv na ravnanje industrije z ženskami, saj je kampanja Time's Up zavladala tako rdeči preprogi kot govorom nagrajencev.

Sedaj je čas za oskarje 2019. Kdo bo nominiran? Kdo bo imel najboljši govor?

Kdo bo vodil oskarje?

Oskarje bi moral voditi Kevin Hart, vendar je tri dni po objavi, službo zavrnil. Na dan so prišle njegove objave in komentarji, ki so bile homofobske narave. Akademija je od njega zahtevala, da se opraviči, a je rekel, da se ne bo. V kasnejšem tvitu je zapisal, da se opravičuje ljudem, ki jih je prizadel in da to ni bil njegov namen.

Zato zaenkrat voditelj, ki bo nasledil Jimmyja Kimmela, še ni znan.

Foto: oscar.go.com

Kdaj bodo oskarji?

Oskarji bodo v nedeljo, 24. februarja 2019, prenos v živo pa bo predvajala The ABC Televison Network.

Kje bodo oskarji?

Že več kot desetletje se oskarji odvijajo v Dolby Theateru v Hollywoodu.

Foto: oscar.go.com

Kdaj bodo objavljene nominacije?

Nominacije za letošnje kategorije bodo objavljene v torek, 22. januarja 2019, vendar je Akademija že objavila kratko listo nekaterih kategorij. Med nominiranci za najboljšo originalno skladbo so: "The Place Where Lost Things Go" in "Trip a Little Light Fantastic" (obe iz Mary Poppins se vrača), "Shallow" (Zvezda je rojena), "The Big Unknown" (Vdove) in "All the Stars" (Črni panter). Roma je vključena na seznam najboljših filmov v tujem jeziku, Črni panter in Mary Poppins se vrača pa imata na seznamu vsaka štiri mesta, kar pomeni, da bo to lahko izredno uspešna sezona za oba.
oscar.go.com

Foto: oscar.go.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča