Počitniški interier 2017

N. E. 28.07.2017
Počitniški interier 2017

Morska modrina

Počitniškemu interierju seveda kraljuje čudovita sproščena modrina v vseh svojih odtenkih, kombinirana z večno belo barvo in osvežena s poživljajočim zelenjem, ki prostorom dodaja globino in občutek bivanja v naravi. V modro lahko odenemo blazine, cvetlične lončke in celo steklene kozarce.

Počitniški interier za leto 2017 je sproščen v vseh svojih odtenkih. Foto: H&M Home

Vzorci

Zimski minimalizem se poslavlja in v ospredje stopajo živahni vzorci s pridihom orienta. Pisani krožniki, namizne tkanine, barvno steklo – naj bo elegantno, a ne dolgočasno!

Živahni vzorci s pridihom orienta. Foto: H&M Home

Kaktusi

Bodeči prijatelji so ponovno glavna atrakcija glinenih okrasnih loncev, ki se v vseh velikostih, sortah in oblikah bohotijo po vrtovih. Nadvse hvaležne rastline so idealne za dopustniške domove tudi zaradi nezahtevnosti pri oskrbi. Manj vode, bolje je – tako bomo mirni, tudi če bomo nekaj dni odsotni.

Keramični kaktusi Maisons du Monde. 

Lan in druge naravne tkanine

Ker na dopustu hlepimo po novi energiji, moramo prostoru pustiti, da diha. Tako lahko poletni interier in zunanjo teraso odenemo v lahkotne naravne tkanine, kot sta lan in konoplja. Organske odeje v naravnih barvah bodo prijetno dopolnile modrino in vzorce, terasa pa bo še bolj prijetna in romantična, če jo objamejo dolge lanene zavese, ki prijetno plapolajo v vetru.

Leseni kuharski pripomočki

Kuhajmo z užitkom! Sadje zložimo v leseno posodo, solato premešajmo z lesenimi vilicami in poletne koktajle zložimo na leseni pladenj. Les je v kuhinji nadvse zaželen material, saj je prijeten za uporabo, hkrati pa neizmerno šik in popolnoma naraven.

Priljubljeni ratan

Posebno pozornost moramo nameniti materialu, ki bo to sezono kraljeval tako v interierju kot med zunanjimi garniturami. Naravnost iz nostalgije 70. let si je letos pot na vrh ponovno utrl ratan. Vzpenjajoča se palma je bila namreč nadvse priljubljena surovina, ki je krasila verande in vrtove, gotovo pa se je spomnimo tudi po garniturah v barih na obali. To poletje lahko z ratanom ponovno popestrimo tako interier kot zunanjo okolico, še več – ratan je letos obvezen dodatek našemu domu. Uporabimo ga lahko v kopalnici, dnevni sobi, kuhinji in vrtu, pa naj bo prisoten v pletenem gugalniku, sedežni garnituri ali lestencih.

Lesen barski voziček s košaro iz ratana Artek, oblikovalca Alvar Aalta.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča