Pot med krošnjami Pohorje - odpira se nova atrakcija na Rogli

Anja Mrevlje 12.09.2019
Foto: Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov. 1000 metrov doga pot nas bo popeljala skozi raznolik gozd v katerem bomo naleteli na številna presenečenja, ki nam bodo pomagali razumeti kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje.

Dih nam bo vzel pogled s 37 metrov visokega stolpa s katerega bomo občudovali veličastna drevesa stara tudi več kot 100 let.

Ob poti se bo zvrstilo kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se bodo tako odrasli kot tudi otroci lahko na primer preizkusili pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim prepadom, ki pa zato nič manj strašljiv. 

Kar nekaj izobraževalnih postaj bo namenjenih spoznavanju značilnosti bogate in edinstvene pohorske flore in favne.

Zanimivosti

  • 37 metrov visok opazovalni stolp bo omogočil edinstven pogled s ptičje perspektive

  • Pot med krošnjami mogočnih dreves je dolga kar 1043 metrov

  • 20 metrov visoko nad tlemi teče horizontalni del poti med krošnjami

  • Pot med krošnjami Pohorje je za obiskovalce odprta 363 dni na leto. Z izjemo dneva mrtvih (1. november) in božičnega večera (24. december).

Otvoritev nove atrakcije bo 20. septembra ob 14. uri.

Več na: potmedkrosnjamipohorje.si

Fotogalerija

Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje Foto: Pot med krošnjami Pohorje

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča