Prenovljeno pisano skandinavsko stanovanje v Kranjski Gori

Anja Mrevlje 10.11.2016
Prenovljeno pisano skandinavsko stanovanje v Kranjski Gori

Stanovanje v bloku v predmestju Kranjske Gore se je pred prenovo ponašalo s prvotno podobo iz časa svojega nastanka – težkimi tekstilnimi talnimi oblogami, temnim lesenim pohištvom in slabo osvetlitvijo. Pogumna lastnika sta v njem videla potencial, s pomočjo arhitektke Nine Štajner pa sta ga spremenila v svetel, pisan počitniški apartma s skandinavskim pridihom. Iz projekta je razvidno, da sta lastnika velika pristaša nordijske in vintage estetike, hkrati pa obožujeta močne barve.

PREBERITE ŠE: AirBnb - Najlepša stanovanja v Ljubljani

Dnevni prostor kombinira sive tone z živahnimi poudarki in toplino naravnega lesa.

Tlorisno se zaradi majhnih prostorov pri prenovi v stanovanje ni posegalo, ker pa so vsa okna obrnjena na sever je bil eden izmed glavnih ciljev narediti stanovanje svetlejše. Iz tega razloga so se držali svetle osnovne barvne sheme ter prostore popestrili s pisanimi manjšimi pohištvenimi kosi in dodatki. Vinilna talna obloga v teksturi  lesa in po meri narejeno  leseno pohištvo v prostore vnesejo toplino, starinski dodatki pa stanovanje vpnejo v zgodovino. Kopalnica zaradi po meri izdelane prosojne tuš kabine kljub majhni kvadraturi deluje prostorno, nepričakovana kombinacija grafičnih ploščic in naravnega lesa pa ji doda topel pridih.  Rezultat prenove je živahen počitniški apartma, ki odseva mladostno pozitivno energijo lastnikov;  preko portalov AirBnB in Booking pa je na voljo tudi obiskovalcem.
kitchyworld.com

Prej in potem - simpatično prenovo stanovanja v Kranjski gori si oglejte v galeriji:

Fotogalerija

V Kamin je postavljen v center bivalnega prostora. Kopalnica kljub majhni kvadraturi deluje prostorno.Veliko omaro v spalnici bi bilo škoda odstraniti, zato so jo s pomočjo barve, tapet in neonskih ročajev vpeli v novo vizualno zgodbo. Otroška spalnica pooseblja skandinavsko estetiko.
Stare smuči služijo kot obešalniki za obleke, Ikein predalnik pa je s pomočjo oranžne barve dobil živahen pridih.
Fotelj ima za družino močno sentimentalno vrednost, zato so ga želeli obdržati. Osvežili so ga z novo preobleko, s katero se ujema z novo podobo stanovanja.
Sivina kuhinje je uravnotežena z pisanimi stoli in grafičnim ozadjem klopi.
Pred prenovo je bil hodnik majhen in temačen, ponašal pa se je z isto omaro kot spalnica. Polovico omare so vizualno osvežili, polovico pa odstranili in tako pridobili več prostora.
Dnevni prostor kombinira sive tone z živahnimi poudarki in toplino naravnega lesa.Bivalni prostor pred prenovo.
Spalnica pred prenovo z omaro, ki bi jo bilo škoda odstraniti.Otroška spalnica pred prenovo.
Kopalnica je bila sicer obnovljena pred nekaj leti, ampak so se jo vseeno odločili povsem prenoviti, da se ujema z ostalimi prostori.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča