Preproste rutine, ki nam dajo občutek, da imamo svoje življenje pod kontrolo

Klavdija Rupar 27.07.2019
Foto: Unsplash

V trenutnem tempu življenja, ko se nam vedno mudi in smo ves čas pod stresom, se nam lahko hitro zgodi, da nam življenje začne polzeti iz rok. Nimamo časa za prijatelje, družino in preprosta opravila, ki bi jih lahko naredili mimogrede. Zato danes predstavljamo nekaj preprostih rutinskih stvari, ki nam bodo omogočile, da nazaj dobimo občutek, da imamo svoje življenje pod kontrolo.

Pospravimo nabiralnik z elektronsko pošto

Se večkrat zgodi, da iščete mail med neprebranimi dvestotimi sporočili? Naredimo "mapice" in se navadimo, da sproti brišemo oz. shranjujemo maile. Izbrišimo vse, česar ne potrebujemo več.

Foto: Pexels

Pospravimo posteljo

Preden gremo zjutraj od doma, si vzemimo nekaj minut in pospravimo posteljo. V dveh minutah bo celotna spalnica postala bolj urejena, mi pa se bomo domov vrnili boljše volje.

Preglejmo bančne izpiske

Na koncu dneva (ali pa čisto na začetku) preglejmo svoj bančni račun. S tem bomo ves čas sledili tudi manjšim nakupom, na katere se hitro pozabi. S tem tudi opazimo vse neuspele transakcije, ki jih lahko popravimo.

Ustvarimo perfektno pet minutno make up rutino

Za urejen make up videz ne potrebujemo veliko časa. Nanesimo kremo za obraz, pod očmi nanesimo osvetljevalec, ki bo prekril podočnjake, dodajmo maskaro in nežno šminko. 

Foto: Pexels

Zaprosimo za pomoč

Imeti življenje pod nazdorom ne pomeni, da nikoli ne prosimo za pomoč. Gre se za samozavest in imeti jo moramo toliko, da vemo, da ne vemo vsega. O stvareh, ki jih ne vemo prosimo za pomoč prijatelje, družino ali sodelavce. 

Naučimo se nekaj receptov

Najdimo nekaj receptov, ki so nam všeč in se naučimo skuhati jedi. Ko pridejo prijatelji ali družina na obisk, hitro pripravimo nekaj jedi in izpadli bomo kot odličen gostitelj.

Foto: Pexels

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča