Preprosti nasveti za solo potovanje

Klavdija Rupar 22.05.2019
Foto: Pexels

Bi radi šli na potovanje, pa nihče nima časa? A vseeno ne želite vreči stran možnosti, da spoznate nove kulture in nove ljudi? Potem je čas, da se odpravite na solo potovanje. Sicer vas to lahko navdaja s strahom, saj znajo biti solo potovanja tudi nevarna, še posebej za ženske. Zato vam danes predstavljamo nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte, če se odločite za solo potovanje.

Opremimo svoj telefon

Večina večjih mest ima dostop do WiFi-ja, bolj zakotni predeli pa najverjetneje ne. Pred potovanjem zato pokličimo svojega operaterja in preverimo, koliko nas pride zakup podatkov v določeni državi. Lahko pa tudi v tisti državi kupimo SIM kartico in tako poskrbimo, da lahko kogarkoli dosežemo, če se znajdemo v nevarnosti.

Oblecimo se kot lokalci 

Solo potovanje ni čas za modno revijo, še posebej, če odpotujemo v državo, kjer pretijo nevarnosti. Zato se pred odhodom pozanimajmo o določeni kulturi in se temu primerno tudi oblecimo. Naš cilj je, da se zlijemo z okolico in ne privabljamo dodatne pozornosti.

Foto: Pexels

Obnašajmo se samozavestno - tudi, če je zaigrano

Četudi se znajdemo v položaju, ko ne vemo, kje smo, hodimo vzravnano, z dvignjeno glavo in delujmo, kot da smo prepričani v pot, po kateri hodimo. Če moramo nujno pogledati na telefon ali zemljevid to naredimo nekje bolj na varnem naprimer v najbližji kavarni.

Ostanimo v hotelu

Če nam nočno življenje ni tako pomembno in se ne počutimo dobro ponoči v drugi državi, je bolje, da zvečer ostanemo v svojem hotelu. Izkoristimo ta čas za plavanje ali pa se ob dobri knjigi in kozarcu vina sprostimo v svoji sobi.

Foto: Pexels

S sabo imejmo gotovino in kartico hotela

Denar imejmo vedno pri sebi, a nikoli ne preveč, če nas slučajno kdo okrade. Obvezno pa imejmo s sabo kartico hotela, da lahko v primeru, da se izgubimo in imamo prazno baterijo na telefonu, taksistu pokažemo, kam želimo iti.

Razmislimo o svojih aktivnostih na družbenih omrežjih

Preverimo nastavitve zasebnosti in poskrbimo, da lahko našo aktivnost vidijo samo prijatelji in družina. Če želimo deliti fotografijo določenega kraja, to naredimo šele, ko smo na varnem v hotelu.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča