Prihaja jubilejni 30. Slovenski oglaševalski festival - SOF

Helena Peterlin 04.08.2021
30.sof-september-2021-1

Slovenski oglaševalski festival (SOF) s svojim programom že 30 let odpira razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih, v tekmovalnem delu pa izbira najboljše oglaševalske rešitve in predstavlja celosten pregled dogajanja v slovenskem oglaševalskem prostoru. Letošnja jubilejna edicija festivala bo v znamenju rdeče niti "Soodgovornost za prihodnost", ki je posvečena trajnostni družbeni soodgovornosti, iskanju poti, ki bi bila vzdržna tako za okolje in družbo kot za posel, ter osmišljeni komunikaciji kot gonilu rasti, ki znamkam ustvarja dodano vrednost.

V dveh festivalskih dneh bodo na odru svoje zgodbe, izkušnje, poglede in ideje predstavili številni priznani domači in mednarodni strokovnjaki, med drugim tudi predsednik zveze UEFA Aleksander Čeferin, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter svetovno znana strokovnjakinja za varstvo podatkov in žvižgačica Cambridge Analitike Brittany Kaiser. Obeta se izjemen kongresni program, ki bo pogled usmeril naprej, in kot obletnici pritiče, pregledal številne ovire, ki jih je slovensko oglaševanje v preteklosti že premagalo. Pester program prvega festivalskega dneva bo zaokrožila Europlakatova zabava s skupino Mi2.

Za prestižne nagrade se letos poteguje kar 100 kreativnih rešitev več kot lani, ocenjevala pa jih bo devetčlanska žirija ob pomoči dvanajstih pridruženih strokovnjakov. Petkova zaključna prireditev s podelitvijo nagrad bo razkrila prejemnike prestižnih srebrnih, zlatih in velikih SOF nagrad ter najboljšega dela iz nove skupine Covid-19. Znan bo zmagovalni dvojec natečaja Mlada kreativca, podeljeni bosta tudi stanovski nagradi za Oglaševalsko osebnost in Oglaševalca leta 2020. Vrhunec večera pa bo razglasitev Znamke leta 2021, Agencije leta 2021 in nagrade SOF SOF-a. Poleg nagrad, ki bodo podeljene na slavnostni Zlati noči, pa bodo ob 30-letnici festivala razglašene tudi najboljše agencije tridesetletja in najboljši TV oglasi tridesetletja po izboru občinstva.

Ne zamudite najpomembnejšega festivala kreativnih komunikacij v Sloveniji, ki bo 9. in 10. septembra v Ljubljani, v Litostroju (L56), z aktualnimi vsebinami, navdihujočimi govorci in posebno kuliso zaokrožil njegovih 30 let obstoja. Svojo prijavnino si lahko izberete na www.sof.si

Izbor urednika