Pripomočki za vadbo, ki jih potrebujemo doma

Klavdija Rupar 28.04.2019
Foto: Unsplah

Najti čas za telovadbo zna biti precej težavna naloga. Da si celoten proces olajšamo, je najlažje, da si kar doma postavimo telovadnico ali kupimo najbolj nujne stvari, s katerimi ne bomo več našli izgovorov.

Neoprenske uteži

Če bi radi delali na mišicah, zagotovo potrebujemo set uteži. Najbolje je, da izberemo več različno težkih, saj bomo tako lahko stopnjevali težavnost in počasi dodajali več teže.

Foto: Hervis. Znamka X-Fact

Žoga za vadbo, pilates in stabilnost

To žogo lahko uporabimo za izvajanje pilatesa, za izboljšanje naše drže in ravnotežja ter večjo stabilnost jedra. Primerna je tudi za nosečniško ali po nosečniško vadbo, saj pripomore k boljši moči jedra in večji fleksibilnosti.

Foto: Hervis. Znamka Kettler

Trakovi za vadbo

Če bomo k vadbi dodali trakove, bodo vaje precej težje. Izberimo spodnje štiri trakove, saj vsak trak pomeni drugačno težavnost (rumena = lahko, zelena = srednje, modra = težko, črna = zelo težko), kar pomeni, da lahko vsakega porabimo pri različni vadbi.

Foto: Amazon

Joga blok

Za jogo potrebujemo samo dobro podlago in joga blok, s katerim bomo še dodatno delali na ravnotežju in moči telesa.

Foto: Hervis. Znamka X-Fact

Penasti roller 

Po koncu vadbe je pametno, da uporabimo penasti roller, s katerim mišicam pomagamo do hitrejšega okrevanja, zmanjšamo bolečine in izboljšamo fleksibilnost. 

Foto: Nike

Pametni sledilnik dejavnosti

Garmin Vivosmart HR+ je pametni sledilnik dejavnosti, ki ob enem meri tudi srčni utrip na zapestju. Poleg merjenja srčnega utripa omogoča tudi štetje korakov, na njem pa je tudi GPS in Bluetooth. Eleganten pašček lahko nosimo cel dan, zaslon pa prikazuje statistiko tudi na sončni svetlobi.

Foto: Hervis. Garmin Vivoasmart HR+


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča