Rastline, ki se vam bodo pomagale sprostiti

Klavdija Rupar 08.07.2020
photo-1497105943914-b90d55145023

Se počutite tesnobno ali depresivno? Razlogov za to je lahko nešteto, poznamo pa preprosto rešitev, ki vam pri vašem počutju lahko pomaga - rastline. Obstaja nekaj vrst rastlin, ki bodo poskrbele, da se boste hitro počutili bolje.

Jasmin

Čeprav gre za zunanjo rastlino, dobro uspeva tudi v zaprtih prostorih. Njen vonj vam bo pomagal zaspati. In kaj je bolj pomembnega pri dobrem počutju, kot kakovosten spanec?

Foto: Pixabay

Sivka

Sivka je najbolj poznana po svojih eteričnih oljih, ki vam lahko pomagajo pri zniževanju nivojev stresa.

Foto: Pexels

Rožmarin

Ta trajna rastlina izboljšuje spomin, kakovost zraka in pomaga pri lajšanju tesnobe.

Foto: Pexels

Aloe Vera

Aloe Vera je najbolje znana po blaženju opeklin in vnetij, a je tudi zelo močen osvežilec zraka - zmanjšuje nivoje ogljikovega dioksida in odstranjuje nevarne kemikalije.

Foto: Pexels

Krizantema

Krizantema ni samo lepa rastlina, ki bo polepšala prostor, ampak jo lahko dodate tudi v čaj. Zmanjšuje stres, pomaga pri visokem krvnem pritisku in zmanjšuje simptome prehladov.

Foto: Pexels

Navadni bršljan

Navadni bršljan je odlična ideja za vse, ki bolehajo za astmo. Namreč čisti zrak alergenov, brani vas pred plesnijo in v dom prinaša umirjenost.

Foto: Pexels

Zlati potos

Zlati potos obesite v visečo košaro oz. vazo in ustvarimo čudovit zelen slap. Obenem pa vam bo pomagala tudi premagovati stres.

Foto: Pinterest

Gerbera

Ta čudovita rastlina žive barva bo osvežila in polepšala vsako sobo. Barvne rože živih barv lahko pomagajo povečati veselje in odnesejo težave skozi okno.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča