Razburljiv triler

CITYLIFE 15.10.2020
tv

Ko je fotografiranje ubijalski posel …Nova serija na kanalu Epic Drama Ko mrtvi spregovorijo temelji na običaju posmrtnega fotografiranja, ki je bil razširjen v viktorijanski dobi. Avtorja šestdelne serije, ki bo premierno prikazana v petek, 16. oktobra, ob 21. uri, sta John Morton in Imogen Murphy, v njej pa nastopa priznana mednarodna igralska zasedba, med drugimi nagrajeni igralec Michael Smiley (Spisek za odstrel, Luther, Predrzna kri) kot Brock Blennerhasset, Kerr Logan (Igra prestolov, Victoria) kot Conall Molloy, Eileen O’Higgins (Brooklyn, Marija Škotska) kot Nancy Vickers in Aidan O’Hare (Dublinski umori, Jackie) kot detektiv Frederick Regan.

Zgodba Ko mrtvi spregovorijo je postavljena v pozna 80. leta 19. stoletja, ko je fotografiranje nedavno preminulih bilo razširjen običaj na Irskem in v Evropi. Fotografija izgubljene ljubljene osebe velja za največjo dragocenost in Brock Blennerhasset, priznani irski strokovnjak spominskega portretiranja, skuša svoj posel po nesreči znova postaviti na noge. Pri tem mu pomagata zvest in sposoben pomočnik, nekdanji grobar, Conall Molloy in odtujena nečakinja Nancy Vickers.Po težavnem začetku se njihovo delovno razmerje začne razvijati, toda zdi se, da se je v posel posmrtnega fotografiranja vključil še nek bolj zlovešč akter. Detektiv Frederick Regan iz Dublinskega gradu začne preiskovati niz umorov v dublinskem podzemlju in kmalu zaključi, da je morilec najbrž  razvil okus po drugi vrsti spominskega portreta - slikah žrtev v njihovih smrtnih mukah. Ko se trupla začnejo vrstiti, morajo Blennerhasset, Molloy in Vickers ustaviti morilca, ki se je spravil ne le nad njihov posel, temveč tudi nad njihova življenja.

V seriji Ko mrtvi spregovorijo nastopajo še Jimmy Smallhorne (Taken Down, Clean Break) kot Cecil Carruthers, Mark Rendall (Odhod, Versailles) kot Percy Cummins, Peter Campion (Derry Girls, Kat and Alfie: Redwater) kot Henry Vickers in Martin Donovan (Majhne laži, Fahrenheit 451) kot Bushrod Whacker.

Novo serijo Ko mrtvi spregovorijo lahko spremljate na kanalu Epic Drama vsak petek, od 16. oktobra naprej, ob 21. uri.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča