Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - slastni čokoladni browniji

Čokoladni browniji ali rjavčki so priljubljena sladica po vsem svetu. Močnega okusa bodo zadovoljili vse ljubitelje prave čokolade. Recept je preprost, priprava hitra, naša kuhinja pa bo po končanem delu omamno dišala.
Čokoladni browniji so sladica, ki nas ne bo pustila ravnodušne. Prilagamo preprost recept, za najboljše rjavčke pa bomo uporabile le najkvalitetnejše sestavine.
Sestavine:
- 70 g moke
- 100 g masla
- 250 gramov sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 200 g temne čokolade
- 100 g nesladkanega kakava v prahu
- 4 jajca
- sol
Priprava:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z maslom namaščeni pekač prekrijemo s peki papirjem. Nad posodo z vrelo vodo (nad paro) v skledi stopimo maslo in čokolado. S stalnim mešanjem stopimo sestavini, da dobimo gladko zmes. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V drugi posodi zmešamo moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli ter zmes dodamo k stopljeni čokoladi. Zmiksamo z električnim mešalnikom. Vmešamo posamezno jajce in ponovno zmiksamo.
Narejeno maso zlijemo v pekač in pečemo približno 20 - 25 minut. Narežemo na kocke in uživamo!
Dober tek!