Samsung pametni telefoni – varno in sproščeno z Google aplikacijami

CITYLIFE 29.07.2020
foto-7samsung-galaxy-s20

Samsung je v začetku leta predstavil novo serijo Samsung Galaxy S20 pametnih telefonov, ki jo odlikujejo edinstvena povezljivost 5G in izjemne tehnologije, ki vključujejo umetno inteligenco. Takrat je predsednik in vodja razvoja, Tim Roth, dejal, da »vstopamo v novo desetletje, v katerem bodo 5G-tehnologije popolnoma spremenile način komuniciranja in doživljanja sveta okoli nas in s katerimi bodo uporabniki s svojimi najbližjimi lažje delili vse svoje najpomembnejše trenutke.« 

Revolucionarne leče pri Samsung Galaxy S20 Ultra pametnem telefonu uporabljajo umetno inteligenco za obdelavo posnetkov in zmanjšanje izgube kakovosti pri visokih stopnjah povečave ter uporabnikom omogočajo do 100-kratno povečavo. 

Čeprav jih večina od nas uporablja samo za komunikacijo in zabavo, so naši pametni telefoni zasnovani za veliko več. Zato je Google izdelal številne aplikacije, ki nam v različnih situacijah močno poenostavijo življenje. 


Varno in natančno do cilja
Vse Googlove aplikacije in storitve, kot so Gmail, Google Maps, Google Calendar, Google Drive, Google Photos in mnoge druge, so že na voljo in vnaprej nameščene na Samsung pametnih telefonih.

Ne glede na razmere se svet ni ustavil in še vedno veliko potujemo. Kar zadeva količino razpoložljivih podatkov, ima Google zemljevid (Google Maps) največjo bazo podatkov in ta storitev se popolnoma prilega aplikaciji Googlu Earth in Google Street View, kar ustvarja kombinirani navigacijski sistem z največjim številom uporabnikov po vsem svetu. S Samsung pametnim telefonom bomo tako v roki vedno imeli odgovor, kako pravilno priti do cilja in koliko časa bomo potrebovali za pot. Pa naj gremo peš, z avtomobilom ali javnim prevozom. 

Samsung Galaxy Note pametni telefoni so prvič na voljo v dveh velikostih in uporabniki lahko izberejo tisti model, ki jim najbolj ustreza. Galaxy Note10 je popolna izbira za uporabnike, ki želijo zmogljivosti S Pen pisala in vrhunsko produktivnost v kompaktni obliki s 16-centimetrskim (6,3-palčnim) kinematografskim brezkončnim zaslonom. Galaxy Note10+ in Galaxy Note10+ 5G se lahko pohvalita s 17,27-centimetrskim kinematografskim brezkončnim zaslonom, kar je tudi največji zaslon Galaxy Note pametnih telefonov do sedaj.

Povezani s prijatelji, družino ali sodelavci
Uporabniki pametnih telefonov vse pogosteje uporabljajo videoklice – tako v zasebne namene kot tudi službene. Tako je Samsung z Googlom na svojih napravah ponudil aplikacijo Google Duo – hitro in kakovostno orodje za videokonference, podprto z najnovejšo tehnologijo 5G in stabilno povezljivostjo s tehnologijo Galaxy Wi-Fi 6. Izjemni brezkončni zaslon nam omogoča, da uživamo v FHD kakovosti slike, s širokim objektivom kamere pa lahko v klic vključimo celotno družino ali pa klepetamo kar z osmimi prijatelji hkrati. 

Ali je toliko nameščenih aplikacij varno za napravo in moje podatke? 
Varnost je ena od naših glavnih skrbi v vsakdanjem življenju. Tudi ko gre za tehnologijo in varovanje osebnih podatkov, moramo biti pozorni. Google Play Protect ščiti našo mobilno napravo in osebne podatke pred virusi, krajo podatkov ali nepooblaščenimi vdori. 

Samusng Galaxy Note10 vključuje S Pen pisalo, ki temelji na zmogljivostih Bluetooth tehnologije in ima nizko porabo energije. Dodana je funkcija kretenj, imenovana Air actions, ki uporabnikom omogoča, da s kretnjami s S Pen pisalom upravljajo svojo napravo. Uporabniki z aplikacijo Samsung Notes lahko pretvorijo svoj rokopis v digitalno besedilo, prilagodijo velikost svojega besedila ali ga izvozijo v najrazličnejše oblike za programe, kot je na primer Microsoft Word.

Ta storitev nenehno preverja našo Samsung napravo in skrbi, da imamo vedno najnovejši operacijski in varnostni sistem ter najnovejše različice svojih najljubših aplikacij. Dnevno pregleda in preveri več kot 100 milijard aplikacij. Varuje nas med brskanjem in preprečuje tveganim spletnim mestom, da bi ogrožala naše naprave. 

Google Play Protect nam ponuja tudi možnost »Najdi mojo napravo«, ki nam omogoča, da svoj mobilni telefon poiščemo tako, da se v Google račun prijavimo z druge naprave in vzpostavimo stik s svojo napravo prek iskalnika. 

Poleg vrhunske kamere, Samsung Galaxy S20 pametni telefon omogoča še več zabave - v vsakem trenutku dneva lahko uživate v izbrani glasbi, gledate videoposnetke ali igrate priljubljene igre, ne glede na to, kje ste.

Največja baza videovsebin
Gledanje televizijskih oddaj in filmov je za mnoge eden najljubših virov zabave. Zaradi izboljšane integracije s Samsung Galaxy napravami in lažjega dostopa do pretočnih vsebin Netflixa bomo uporabniki lahko odkrivali najboljše vsebine prek aplikacij Samsung Daily, Bixby in Finder. 

V poslušanju svoje najljubše glasbe lahko po novem tudi v Sloveniji uživamo s Spotifyjem ali aplikacijo YouTube Music, ki je nadomestila Google Play Music in ponuja poslušanje glasbe tudi brez predvajanja videov. S svojo Galaxy napravo prejmete brezplačno uporabo storitve YouTube Premium, da boste lahko uživali v gledanju videoposnetkov ali poslušanju glasbe brez oglasov in povezave. Samsung naprave vključujejo tudi zelo zmogljive baterije, kar nama omogoča, da ob svoji najljubši glasbi uživamo prek celega dne.

Naj vaš Galaxy načrtuje počitnice po vaših željah
Sodobni način življenja med drugim pomeni tudi veliko informacij, načrtovanja in organiziranja časa. Tak primer so trenutno zagotovo počitnice, ko moramo skrbno načrtovati pot in svoje aktivnosti.

Serija Samsung Galaxy Note10 pametnih telefonov ima najboljši Samsung zaslon doslej, kar omogoča najboljšo izkušnjoob gledanju priljubljene televizijske oddaje, filme ali igranju igre. Ima kinematografski brezkončni zaslon od roba do roba, ki je skoraj brez okvirja, ki ga odlikuje nadgrajeni dinamični AMOLED zaslon. S HDR10+ certifikatom in dinamičnim kartiranjem tonov so posnetki svetlejši kot pri prejšnjih različicicah. 

Aplikacija Google Keep je naš osebni asistent, s pomočjo katerega lahko hitro zapišemo ali posnamemo misli, zabeležimo načrtovane aktivnosti ali idejo. Organizator Google Keep nas bo na to opozoril ob pravem času in na pravem kraju, storitev pa ponuja tudi možnost prepisa našega govornega sporočila v besedilo. 

Samsung Galaxy S20 serija vključuje popolnoma novo arhitekturo kamer, ki združuje umetno inteligenco z inovativnim Samsung slikovnim senzorjem in tako zagotavlja izjemno kakovost posnetkov.

Samsung Galaxy pametni telefoni so opremljeni z vrhunskimi kamerami za zajemanje fotografij in videoposnetkov, ki pa jih je treba tudi urediti in varno shraniti, za kar poskrbi aplikacija Snapseed. Tako bo vaš dopust načrtovan do popolnosti, vaši spomini pa nikoli ne bodo zbledeli.

Samsung Galaxy S20 s 5G povezljivostjo in s pomočjo partnerstva z Googlom ter Google Duo omogoča izjemen videoklic v FHD kakovosti. S širokim objektivom kamere lahko v klic vključite celotno družino, klepetate pa lahko kar z osmimi prijatelji hkrati.

Izbor urednika