Ta vikend si privoščite skrb zase

Klavdija Rupar 28.05.2021
branje knjige

Vikendi naj bodo malenkost bolj sproščeni in počasni, saj se boste tako najbolj primerno pripravili na nov začetek tedna.

Zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako si ta vikend lahko privoščite skrb zase.

Za vaše telo

 • Pripravite si masko za obraz. Maska za obraz vam bo pomagala pri utrujenem obrazu, očistila vaše pore in vam osvežila videz. Vaša koža bo po uporabi vsekakor bolj sveža, čista, gladka in mehka. Lahko jo naredite, kar sami doma ali pa jo kupite v bližnji drogeriji.
 • Poskrbite za nežno suho krtačenje. Že nekaj časa beremo, kako dobro je suho krtačenje telesa za boljše počutje, stimuliranje limfnega sistema in piling kože. Kupite si dobro olje za telo in si vsaj med vikendom vzemite čas za dobro suho krtačenje. Z redno uporabo bodo tudi vaš celulit manj viden.
 • Ustavite si in se raztegnite. Med tednom večino časa preživite sede za računalnikom, zato je logično, da ste celi zategnjeni in vas pošteno boli križ. Razgrnite podlago za telovadbo in si privoščite dobro raztezanje.

Foto: pexels

Za vaše misli

 • Poslušajte svoj najljubši podcast. Pobrskajte v knjižnici najboljših tujih (ali pa slovenskih) podcastov, izberite tematike, ki vas zanimajo, ali pa nekaj meditativnega, da vas sprosti po napornem tednu.
 • Ugasnite telefon in vzemite knjigo. Med tednom smo cele dni prilepljeni na telefone, zato je med vikendom čas, da ga odložite in ugasnete. Res ni potrebno, da ste dosegljivi 24 ur na dan. Namesto telefona v roke raje vzemite knjigo, ki vas že nekaj mesecev čaka na nočni omarici in se prepustite pisani besedi.
 • Rešite križanko. V vsakem časopisu ali reviji lahko najdete križanko, ki vam bo pomagala trenirati vaše možgane, obenem pa se boste zagotovo naučili še kaj novega.

Foto: pexels

Udobna hrana

 • Specite svojo najljubšo sladico. Večino časa zagotovo pazite, kaj jeste in se držite strogega režima vadbe in primerne prehrane. Čas je, da se po napornem tednu sprostite in si privoščite svojo najljubšo sladico. 
 • Privoščite si ekstravagantno večerjo. Lahko v svoji najljubši restavraciji ali pa kar doma. Povabite s seboj svojega partnerja ali najboljše prijateljice in se poveselite po dolgem času.

Foto: pexels

Za vašo dušo

 • Pojdite na sprehod. Odložite vse, kar vas še čaka za postoriti po hiši in se odpravite na dolg sprehod. Svež zrak vam bo zbistril misli, vas sprostil in umiril. Obenem pa boste naredili še nekaj dobrega za svoje telo in misli.
 • Meditirajte. Na telefon si potegnite aplikacijo za meditiranje in si vsak dan v vikendu privoščite od 10 do 20 minut meditacije. Verjemite, v trenutku boste bolj umirjeni in boljše volje.
 • Privoščite si kopel. V banjo natočite vodo, izberite najljubša eterična olja, pripravite glasbo in vzemite s seboj najljubšo knjigo ali revijo ter se pripravite na nov naporen teden.

Foto: pexels

Vir: Camillestyles.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča