Teden nezavržene hrane spodbudil več kot poldrugi milijon ljudi k zmanjševanju zavržene hrane

Anja Mrevlje 21.06.2017
Teden nezavržene hrane

Številne aktivnosti Tedna nezavržene hrane so dosegle več kot 1,5 milijona ljudi po vsej Sloveniji, več kot 100.000 prebivalcev pa je aktivno sodelovalo pri projektu in se zavezalo k zmanjševanju količine zavržene hrane. Udeležili so se delavnic za zmanjševanje količine zavržene hrane, obiskali "pop-up" kuhinjo na Pogačarjevem trgu, poizkusili jedi, pripravljene po principu "nič zavržene hrane" v eni od devetnajstih sodelujočih slovenskih restavracij, si ogledali, delili ali "všečkali" recepte in trike priznanih kuharskih mojstrov za domiselno pripravo jedi iz sestavin.

Teden nezavržene hrane je potekal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Vseslovenska pobuda je izstopala tudi po izjemni povezanosti kulinarične scene, saj so k iniciativi pristopili skoraj vsi vrhunski slovenski kuharski mojstri, blogerji in znani Slovenci.

Pobudo za zmanjšanje količine zavržene hrane Teden nezavržene hrane je sprožil priljubljeni kuharski mojster Luka Jezeršek. Z njo je navdušil tudi blagovno znamko Grundig, ki je podprla projekt in pripeljala kuharskega mojstra Massima Botturo, lastnika najboljše restavracije na svetu leta 2016.
tedennezavrzenehrane.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča