Tekaški maratoni 2017, ki se jih lahko udeležimo to jesen

Tina Lagler 04.09.2017
Ljubljanski maraton

Danes vse več ljudi teče - za aktivno življenje, sprostitev, tudi zabavo. Če mu dodamo še nekaj tekmovalnosti in osebnega izziva, pa je občutek ob doseženem in pretečenem več kot navdušujoč. Zakaj se torej letošnjo jesen ne bi lotili podviga in se udeležili katerega od številnih maratonov, ki jih načrtujejo in pripravljajo po Sloveniji? Tukaj so tekaški maratoni 2017, ki se jih lahko udeležimo prihajajočo jesen:

Triglav tek

9. september 2017, Brdo pri Kranju

Triglav tek bo letos potekal na treh različnih štartih in bo tekače vodil po trasah čudovitega protokolarnega parka.

Foto: triglavtek.si

Bovec maraton

16. september 2017, Bovec

Tekaške prireditve so že vrsto let tesno povezane z Bovško, zato bo Bovec maraton tudi letošnjo jesen poskrbel za 42 kilometrov čiste narave in pravo maratonsko preizkušnjo.

Foto: bovecmaraton.si

Merkur Business Run Ljubljana

21. september 2017, Ljubljana

Po vzoru tujih urbanih središč bo Ljubljana že drugič gostila poslovni tek – Merkur Business Run: atraktiven tekaški dogodek s poudarjenimi elementi teambuildinga in mreženja ozaljšan z odlično kulinariko in nepozabnim glasbenim doživetjem.

Foto: businessrunljubljana.si

Tek za Kranj

23. september 2017, Kranj

Tek za Kranj ni nadomestil Teka za moške, je le njegova nadgradnja, ki se je utegne udeležiti vsaj 500 tekačev, med njimi pa smo seveda na maraton vabljena tudi dekleta.

PREBERITE ŠE: 7 preprostih trikov za zmanjšanje stresa

Konjiški maraton

24. september 2017, Slovenske Konjice

Zadnja septembrska nedelja je v Konjicah rezervirana za tekaški dogodek Konjiški maraton, ki ga odlikuje razgibana trasa različnih dolžin.


Ljubljanski maraton 2017

29. oktober 2017, Ljubljana

Ljubljanski maraton je med slovenskimi eden bolj odmevnih. Letos se ga lahko udeležimo 29. oktobra, ko bodo ljubljanske ulice zaživele v družbi najboljših tekačev.

Foto: vw-ljubljanskimaraton.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča