Top 5 zimskih destinacij v Evropi

CITYLIFE 02.02.2020
Foto: Visitrovaniemi

Rovaniemi, Finska

Foto: Visitrovaniemi.fi

Finsko mestece Rovaniemi vsako zimo privabi množice obiskovalcev. Razlog niso le pravljična pokrajina, možnost opazovanja severnega sija in pestra ponudba snežnih aktivnosti. Glavni namen številnih turistov je namreč spoznati Božička, ki tu domuje. Praznično vzdušje dodajo severni jeleni.

Jasná, Slovaška

Foto: Unsplash.com

Čeprav Slovaška ne slovi kot vrhunska smučarska destinacija, lahko v Jasni najdemo kvalitetne proge. Poleg tega so vozovnice cenejše, na smučišču pa je manj ljudi. Zimsko središče se prav tako ponaša z ugodno gostinsko ponudbo ter prijaznimi domačini. 

Preberite še: Najboljša smučarska središča v Evropi 

Andaluzija, Španija

Foto: Pixabay.com

Če se uvrščamo med tiste ljudi, ki jim sneg in mraz nista po godu, lahko pozimi pobegnemo v južno Evropo. Španska Andaluzija ponuja mnogo več kot le zmernejše temperature. Fotogenična mesta kot so Sevilla, Cordoba in Granada vabijo s sončnimi žarki, odličnim nočnim življenjem in okusnimi tapasi. 

Andora

Foto: Visitandorra.com

Andora je ena izmed najmanjših držav na svetu, a svojim obiskovalcem ponuja visoko koncentracijo aktivnosti. Poleg smučanja in bordanja na največjem smučišču v Pirenejih lahko v Andori obiščemo tudi izjemne terme Caldea ali pa se prepustimo adrenalinskim dogodivščinam v naravi. Destinacija prav tako slovi po vrhunski nakupovalni ponudbi, saj davčne ugodnosti omogočajo nizke cene.

Abisko, Švedska

Foto: Pixabay.com

Tudi v kraju Abisko na severu Švedske lahko opazujemo čarobni severni sij. Pravzaprav so možnosti za opazovanje tu kar visoke. Med nekaj urami dnevne svetlobe pa lahko uživamo v vožnji na vlečnih saneh ali pa se preizkusimo v teku na smučeh. Ne pozabimo na čim bolj topla oblačila. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča