TOP 6 lokalov na Gorenjskem

Gabrijela Vrbnjak 13.05.2019
foto: Art cafe bar

Zbrali smo top 6 lokalov na Gorenjskem, ki so vsekakor vredni obiska. Nedavno odprta Kavarna Zois v parku Brdo, Panorama Stara pošta s čudovito panoramo na Kranj, Čolnarna Trboje ob Trbojskem jezeru, Art cafe bar na Bledu, Vopa pub v Kranjski gori in Academia 2.0 v Radovljici.

Kavarna Zois

Kavarna Zois se nahaja v parku Brdo v Predosljah, kjer se sicer odvijajo najvišja protokolarna srečanja, kongresne in konferenčne prireditve, posebne uradne in zasebne slovesnosti. Ko je park odprt, je pa odlična izbira za sprehod. Okrepčamo se lahko v kavarni, ki se nahaja v gradu, kjer je bila prej restavracija, v bližini vhoda v sam park. Poleg hladnih osvežilnih in toplih napitkov ponujajo odlične brdske sladice. Dobro je vedeti, da je vstop v park brezplačen od 19. ure, odprt pa je vse do 22. ure.

Art cafe bar

Art cafe bar na Bledu se lahko pohvali z novim, sodobnim interierjem s pridihom klasike. Znani so tudi po različnih mešanicah z ginom, ponujajo kar 10 različnih gin mešanic. Občasno organizirajo akustične večere, naslednji bo že 18. maja ob 21. uri, ko se bo predstavila mlada vokalistka, Janja Martinjak.

Vopa pub

V Kranjski gori je ob vikendih vedno veselo in pestro dogajanje. V Vopa pub je takrat živa glasba, ki obarva vsak dan in večer. Obisk je primeren tudi za večje družbe.

foto: Vopa pub

Academia 2.0

Bar s karakterjem in teraso - to je Academia 2.0, ki se nahaja v Radovljici. Če se želimo ohladiti z dobrim pivom, ali pocrkljati z dobro kavico na sončku, zavijmo tja.

Foto: Facebook/Academia 2.0

Čolnarna Trboje

Kavarna Čolnarna Trboje stoji na zavidljivi lokaciji ob Trbojskem jezeru v okolici Kranja. Idila in mir nam omogočata popoln počitek na eni izmed teras ob pogledu na jezero. Posladkamo se lahko z različnimi vrstami kav, domačih tortic in ostalih slaščic, znana je predvsem sadna kupa iz svežih jagod.

Panorama Stara pošta

Panorama Stara pošta se nahaja visoko nad Kranjem, tam, kjer "se srečata stara in nova zgodba". Ambient spominja na džunglo, urbano džunglo, ki pričara nostalgijo, a kljub temu prinaša sodoben pridih in najlepši razgled na stari del Kranja. Organizirajo številne dogodke in zabave, naslednji prihajajoči se bo odvil 23. maja, in sicer Dobrodelni dan v Panorami. Tokrat bodo zbrana sredstva namenili Centru Sonček Kranj (Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo). V dober namen lahko prispevamo z nakupom dobrodelnih pijač preko celega dne, ali pa si med 17. in 23. uro privoščimo dobrodelni koktejl. Dogajanje bo ob 20. uri popestrila pevka Flora Ema Lotrič.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika