Top 6 za branje na plaži

Teja Korošec 21.06.2018
Foto: Emka.si

Arto Paasilinna: Deset prisrčnih trmoglavk

Foto: Emka.si

Arto Paasilinna je eden izmed najbolj priljubljenih finskih pisateljev. V njegovem romanu Deset prisrčnih trmoglavk spremljamo nenavadne prigode taksista Seppa, ki se odloči razdeliti nekaj rož. Za vse ljubitelje skandinavskega avtorja priporočamo še roman Ladjar z lepimi stopali.

Mojca Širok: Pogodba

Foto: Emka.si

Mojca Širok je bila vrsto let dopisnica za slovenske medije iz Italije in Vatikana. Kriminalni roman Pogodba, za katerega je prejela nagrado modra ptica 2018, nas odpelje v osrčje mafijskega in političnega dogajanja v Rimu.

Ivana Djilas: Hiša

Foto: Emka.si

Zaradi kredita in nerednih prihodkov mora junakinja zabavnega romana Hiša prodati svoj dom, kar pa se izkaže za vse prej kot enostavno opravilo. Ivana Djilas, ki že od leta 1999 živi in ustvarja v Sloveniji je za svoj pisateljski prvenec prejela odlične kritike. 

Preberite še: Obvezno branje pred obiskom posameznih držav

Paula Hawkins: Pod gladino

Foto: Emka.si

Paula Hawkins je avtorica, ki je z romanom Dekle na vlaku prepričala 20 milijonov bralcev po svetu. Tokrat je v svojem novem psihološkem trilerju Pod gladino ustvarila podobo zadušljivega mesta z mračno preteklostjo. Zgodba je tako napeta, da knjige ne bomo mogli spustiti iz rok. 

Drago Jančar: Drevo brez imena

Foto: Emka.si

Najbolj prevajan slovenski avtor je ponovno dokazal, da je odličen prikazovalec psihološke globine. Roman Drevo brez imena je pripoved o arhivarju, ki zavzeto raziskuje dokumente o drugi svetovni vojni in erotičnih dogodivščinah ter postopoma izgublja stik z resničnostjo. 

John Green: Neskončen stolp želv

Foto: Emka.si

Tudi težko pričakovani roman Neskončen stolp želv se poglobi v duševnost človeka. Pisatelj john Green nam prikaže življenje Aze, ki poskuša biti dobra hčerka, punca in detektivka, hkrati pa se spopada z duševnimi motnjami. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča