Trendi pri opremljanju doma za jesen in zimo 2017

Teja Korošec 28.08.2017
Foto: H&M Home

Temno zelena barva

Foto: Carpetright

Drevesa bodo začela spreminjati barvo svojih listov, vendar naj notranjost ostane zelena. Temnozeleni odtenki so še posebaj modni za kuhinjske omarice, najbolje pa se bodo ujemali z naravnim lesom. 

Geometrične ploščice

Foto: Fired Earth

Čudovite geometrične ploščice bodo v prihodnji sezoni predstavljale glavni trend. Nam je všeč njihova vsestranskost, saj se prilegajo tako k moderni kot tudi tradicionalni notranji opremi. Dodatna prednost je, da so geometrijski vzorci brezčasni zato nikoli zares ne pridejo iz mode.

Plutovina

Foto: Petra Bindel

Nov, malce nepričakovan trend notranje opreme je plutovina. Naravni material prostorom doda toploto in razgibanost, hkrati pa absorbira zvok v naših vse bolj odprtih stanovanjih. Pluta je uporabna na sto in en način, modna je tudi v kombinaciji s kovinami. 

Preberite še: Kako domače živali vplivajo na naše zdravje

Tapete s cvetlicami

Foto: 1838 Wallcoverings

Rožaste tapete so nazaj! Romantičnemu trendu bomo sledili, če izberemo tapete s čudovitimi velikimi cvetlicami v pastelnih tonih. Izogibajmo se tapetam z drobnim potiskom.

Nazaj k naravi

Foto: H&M Home

Naš dom bodo polepšali organski materiali, saj trendi zapovedujejo kombiniranje naravnih elementov. Keramika, žaklovina in platneni prti... Narava nas pri opremljanju doma nikoli ne preneha navdihovati. 

Žamet

Foto: Pinterest

Žamet se po pravi mali revoluciji v svetu oblačil vrača tudi v naše domove. Zadetek v črno bo nova žametna zofa ali pa žametni visoki posteljni okvir. Slednji so prav tako ponovno zelo modni. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča